Rekordní nárůst v Česku! Devět nakažených na severu. Nenechte se strhnout panikou, zní rada
Ilustrační foto
Děčín

ČR, Ústecký kraj – V Česku během pátku přibylo 281 případů nemoci covid-19. Je to nejvíce od začátku června. Celkový počet zjištěných nemocných už překonal 15 tisíc.

Aktuálně nemoc v České republice prodělává 5290 osob. Vyléčilo se 9422 pacientů. V souvislosti s koronavirem zemřelo 369 nemocných lidí.

Jaká je situace na severu Čech v Ústeckém kraji? Během posledních 24 hodin je devět nově zjištěných infekcí. Informovala o tom v pátek odpoledne krajská hygienická stanice. Jeden další případ je na Mostecku, dva na Litoměřicku, jeden na Teplicku a pět na Ústecku. „Zvyšujeme intenzitu testování v krajských zařízeních. Radost z toho nemáte ani vy, a už vůbec ne my – ale musíme teď jít tou nejlepší cestou co největší prevence, nikoli však cestou přehnaných plošných omezení,“ komentuje situaci Martin Klika, náměstek hejtmana Ústeckého kraje.

„Pořád si totiž myslím, že nejdůležitější je používat zdravý rozum. Hrozbu koronaviru nepodceňovat, ale ani jí nepodléhat. Věřte, není to jednoduchý úkol zvažovat všechna pro a proti. Nenechme se strhnout panikou,“ vzkázal na svém twitterovém účtu Martin Klika.

„Epidemiologickou situaci v České republice, zejména v Ústeckém kraji, neustále sledujeme a jsme připraveni na ni okamžitě reagovat,“ uvedl Aleš Chodacki, ředitel zdravotní péče Krajské zdravotní – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem.

V Česku platí od soboty povinnost nosit roušky na vnitřních akcích, kde je více než sto osob. Opatření se nyní nedotýká obchodů či individuálních návštěv restaurací. "Plošně se epidemie nešíří, není nutné přijímat nějaká dramatická opatření v celé ČR," prohlásil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru