Hlavonožci, žaludky, pařáty. V dodávce našli rozmrzající náklad, který na stůl dostat nechcete
Živočišné produkty byly znehodnoceny modrou barvou. Foto: SVS
Děčín

Ústecký kraj, Teplice - Inspektoři Státní veterinární správy (SVS) z Ústeckého kraje při společné kontrole s celní správou objevili dodávku převážející téměř 75 kilogramů živočišných produktů při nedodržení požadovaných teplot. Hlídka celního úřadu poblíž obce Kladruby na Teplicku zastavila vozidlo převážející potraviny živočišného původu, proto celníci na místo přivolali inspektory SVS pro Ústecký kraj k dalšímu prověření.

„Veterinární inspektoři na místě zjistili, že dodávka přepravovala balené mořské ryby, plže, mlže a hlavonožce, dále se ve vozidle nacházely vepřové žaludky, vepřové uši, drůbeží pařáty, opracované tělo drůbeže s hlavou a pařáty vše zabalené v igelitových taškách. Balené mražené živočišné produkty byly přepravované při teplotě prostředí -10,8 °C a vyšší, část produktů tak byla již povolená a část potravin nesla známky opakovaného zamrazení,“ informoval Petr Vorlíček, tiskový mluvčí SVS.

U balených živočišných produktů je přitom požadovaná teplota uchovávání stanovena výrobcem na -18 °C. Živočišné produkty zabalené v igelitových taškách neměly jakékoliv označení a postrádaly obchodní doklady. Přepravce potravin navíc neměl od SVS řádnou registraci pro přepravu potravin živočišného původu.

Inspektoři veškeré nebezpečné potraviny neznámého původu znehodnotili obarvením a přepravci nařídili jejich neškodné odstranění v asanačním podniku. „Přepravci podle veterinárního zákona hrozí ve správním řízení pokuta až do výše jednoho milionu korun,“ uvedl Petr Vorlíček.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru