Reprofoto video: Městská policie Krupka
Děčín

Krupka - Velmi neobvyklý zásah mají za sebou strážníci městské policie v Krupce. V první polovině dubna pronásledovali v nočních hodinách v ulicích města velký kolový nakladač značky Caterpillar, jehož řidič evidentně bloudil a se svým strojem několikrát vjel i do protisměru. Přitom poničil dopravní značku.

Že něco není v pořádku zjistili strážníci krátce po půlnoci na záznamu městského kamerového systému. „V ulici Mariánské náměstí naše kameramanka spatřila velký kolový nakladač, který vjel do protisměru a pokračoval směrem do ulice Koněvova. Na místo jsme proto ihned vyslali hlídku a mezitím nám volala policie ČR, že mají oznámen bagr jezdící po Krupce,“ sdělil ředitel městské policie Krupka Jiří Petrák. 

Následovala scéna jako z akčního filmu. Několik policejních hlídek se v ulicích města snažilo nakladač najít a zastavit. Když ovšem řidič v ulici 1. Máje zjistil, že je pronásledován policisty, otočil se na křižovatce s Příčnou ulici a pokračoval v jízdě zpět do Krupky. V půl jedné v noci mu ale další hlídka v ulici 1. Máje zatarasila cestu a řidiči nezbývalo než zastavit. 

Následně byl policisty vyzván, aby vypnul motor a vystoupil z bagru. „Ven se mu ale moc nechtělo a při vystupování z kabiny málem upadl. Když k němu strážníci přistoupili blíže, cítili z jeho dechu alkohol,“ popsal Petrák s tím, že strážníci z obavy o jeho bezpečnost a také z důvodu možného útěku použili proti muži donucovací prostředky a pouta.

Jak později vyšlo najevo, na nakladači chyběla registrační značka a muž měl blokaci řidičského průkazu. Orientační dechovou zkouškou mu následně policisté naměřili 2,08 promile alkoholu v dechu. Případ si proto převzala policie ČR s podezřením ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru