Foto a video: Hasiči na Děčínsku bojovali s rozsáhlým požárem lesa
Foto, zdroj: HZS
Děčín

Jetřichovice, Mezní Louka - Po druhé hodině odpolední vyjeli v úterý profesionální a dobrovolní hasiči k požáru lesního porostu u Mezní Louky na Děčínsku. Ve špatně přístupném terénu bylo postupně nasazeno devět hasičských jednotek. Z důvodu jejich počtu byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.

Na místo byl také povolán vrtulník z Brna s hasicím vakem, který hasiči doplňovali vodou. Požárem byla zasažena plocha přibližně 250x150m., hasiči s ohněm bojovali do večerních hodin. Ve středu ráno proběhne kontrola, případné dohašení a balení materiálu. V lese v úterý zasahovali profesionální a dobrovolní hasiči z České Kamenice a také například dobrovolní hasiči Krásná Lípa, Markvartice, Horní Habartice, Horní Podluží, Hřensko, Chřibská. Mluvčí hasičů Lukáš Marvan potvrdil na místě devět zasahujích jednotek s tím, že rozsah požáru je v členitém terénu špatně odhadnutelný. Hrana požáru by mohla mít i 250m.

2005loukactyri

2005loukadva

2005loukatri

Video:

https://www.youtube.com/watch?v=K4pg9yWQkhg&feature=share&fbclid=IwAR2PmiKsh8XoAEHavlc5e7MF_2XvKlDrnNjfqXf0vCfqT2-1ZrettXyqEso

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru