Foto: Pavel Hankóci, zdroj: Šimon Pečenka
Děčín

Praha, Jílové - V pražské kavárně Na Boršově se konal křest té doslova nejoptimističtější knihy vůbec – Kýbl plný optimismu. Ujít si jej nenechali například Jan Rosák, Uršula Kluková, Eva Toulová a Markéta Harasimová, kteří knihu povídek spisovatele Šimona Pečenky slavnostně pokřtili. 

Knížka „Plný kýbl optimismu“ nabízí 52 krátkých povídek inspirovaných životem. Malá nahlédnutí do každodenních situací očima hypnoterapeuta, umělce a velmi často naivního snílka. V každém příběhu najdete něco k zamyšlení. Zahlédnete malé poučení a nebo také kapku smíchu či možná úsměvu. „K napsání knížky mě inspiroval americký spisovatel Robert Fulghum a jeho povídky, které mi mnohokrát pomohly najít na dně studny paprsek světla.“ upřesnil Šimon Pečenka, pro kterého byla kniha už jeho druhým literárním počinem. V roce 2020 autor vydal pod stejným nakladatelstvím knihu Telefony z karantény, která vznikla z rozhovorů pro Rádio Krajan z Las Vegas v době covidu. Na otázku, kde bere autor inspiraci pro svou tvorbu Šimon odpověděl: „Náměty jsem nacházel v běžných situacích dne. Baví mě pozorovat lidi. Užívám si nečekané a někdy nechtěné chvíle. Dokonce i trapasy. Ať už jsou moje nebo cizí. Jindy mě inspirovali i moji klienti na hypnóze nebo třeba diváci v publiku.“ doplnil Šimon, který je v rámci svých profesí mimo jiné i hypnoterapeutem. Jako odborný poradce spolupracoval na připravovaném filmu Láska na zakázku režisérky Evy Toulové, který bude mít v kinech premiéru 6. června. „Šimon je věčný optimista a neustále všem předává dobrou náladu. Pokud bude mít kniha jen setinu z jeho povahy, bude doslova generátorem pozitivní energie.“ zmínila režisérka. Knížka, která vychází v nakladatelství MAHA je určena pro každého, kdo věří, že všude je možné najít zrnko optimismu a naděje. Určitě by si ji měl přečíst každý, kdo hledá uvolnění, relax a bere život s nadhledem.

Knihu si můžete objednat například zde: https://www.knizniklub.cz/knihy/712703-plny-kybl-optimismu.html 

• Uršula Kluková původně zvažovala věnovat jako záložku tanga, ale jakmile zjistila, že je v malém formátu, změnila plán na jednodolarovku i s přáním, aby se kniha za dolary prodávala.

• Jan Rosák věnoval záložku se svou podobiznou, aby dohlédl na dobré zacházení s knížkou.

• Režisérka Eva Toulová vlastnoručně vyrobila umělecký brk i se jménem autora.

• Spisovatelka Markéta Harasimová darovala červenou mašli ovázanou kolem skleničky karibského rumu, aby optimismus nikdy nedošel.

Jako pátého kmotra oslovil Šimon Pečenka samotného Roberta Fulghuma. Ten se omluvil s vysvětlením, že není fanouškem křtů knížek a to ani svých. Nicméně obratem popřál autorovi i knížce mnoho štěstí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru