Výsledky dopravně bezpečnostní akce: Policisté na pokutách vybrali skoro třicet tisíc
Ilustrační foto
Děčín

Děčínsko - Od 14. do 17. června probíhaly i na děčínských silnicích dopravně bezpečnostní akce zaměřené na kontroly motocyklistů a školních autobusů. Souběžně s tím se dopravní policisté zaměřili také na dodržování zákazu užívání alkoholických nápojů a v případě podezření také jiných návykových látek řidiči vozidel.

"Do plánovaných akcí se zapojilo celkem deset policistů, v jejich hledáčku skončilo 102 motorových vozidel. Užití alkoholu či jiné návykové látky nebylo zjištěno u žádného z kontrolovaných řidičů a řidiček. Nicméně ve 43 případech bylo zjištěno pochybení v podobě různých dopravních přestupků," uvedla policejní mluvčí Petra Trypesová.

Devětatřicet z nich odevzdalo do státní kasy celkem 27.600,- Kč. Čtyři prohřešky policisté předají k dořešení příslušnému správnímu orgánu. Rychlost tentokrát svedla pětadvacet řidičů, za což policisté uložili blokové pokuty v celkové výši 20.000,- Kč.

"Jeden přestupek poputuje k dalšímu projednání správnímu orgánu. Ve třech případech došlo k opomenutí užití bezpečnostních pásů. Hříšníky to připravilo dohromady o 1.500,- Kč. V osmi případech byl zjištěn špatný technický stav vozidla," dodala mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru