Foto, zdroj: Hasiči
Děčín

Hřensko - Profesionální hasiči z děčínské stanice a dobrovolní hasiči Hřensko vyjeli ve čtvrtek 9. května po půl sedmé večer k nahlášenému požáru lesního porostu na okraji skály nedaleko hotelu Klepáč. Už prvotní informace hovořila o odpálení zábavné pyrotechniky, to se také potvrdilo.

Hořelo na ploše přibližně 2x2 metrů, požár byl naštěstí hned objeven a nahlášen. Po sedmé hodině byl již požár pod kontrolou a nešířil se. Viník byl dopaden a k odpálení se přiznal. Velké poděkování patří oznamovatelům, hasičům, policistům i strážcům parku. 

PČR: 

Bezpečnostně preventivní akce v Národním parku České

Švýcarsko

HŘENSKO - Společné hlídky českých a německých policistů opět doplnili strážci národního parku. 

Děčínští policisté dnes realizují rozsáhlou preventivně bezpečnostní akci v oblasti Hřenska. Vzhledem ke zkušenosti z let minulých, v den státního svátku "Vatertag" v Německu, Národní park České Švýcarsko navštíví mnoho turistů. S tím bohužel i souvisí zvýšený počet porušení veřejného pořádku. Cílem akce je preventivně přímým společným výkonem předcházet a návštěvníky parku informovat o rizicích vzniku požáru souvisejících s nevhodným chováním.

Ve vybrané lokalitě v okolí Hřenska máte dnes možnost potkat společné hlídky českých a německých policistů společně se stráží národního parku, která nám poskytne detailní znalost terénu.  Výkon služby děčínských policistů posílily další složky pořádkové policie jako je speciální pořádková jednotka, poříční oddělení, služební psovodi a jízdní policie z Liberce a Prahy. Policisté na koních projíždí nepřístupný terén. Policisté na čtyřkolkách zaměří svou pozornost na přístupové cesty, kde platí zákazu vjezdu vozidel a na další vytipovaná místa, kde platí zákaz rozdělávání ohně nebo nocování. Podporu v této akci budeme mít i ze vzduchu. Z české strany budou na situaci dohlížet drony.

Touto preventivně bezpečnostní akcí chceme upozornit na nutnost chovat se odpovědně a chránit jednu z nejcennějších hodnot, kterou bezesporu příroda je.

por. Veronika Hyšplerová - mluvčí policie Ústeckého kraje

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru