TIPY NA VÍKEND: Vyběhněte obří dům, pojďte do pevnosti nebo na Oktoberfest!
Oktoberfest. Ilustrační foto
Co se chystá

Ústecký kraj - Jak si užít právě probíhající víkend? Naši redaktoři sestavili přehled tipů, kam vyrazit za zábavou po celém Ústeckém kraji.

Mostecko

Svátek seniorů a Francouzské trhy

23. 9. 2023, 9 - 14 hodin, Radniční park

  • Vystoupení seniorských trhů, káva a dortík zdarma, moderuje Chantal Poullain
  • Vstup volný

Běh do schodů

23. 9. 2023, od 9 hodin, Litvínov - Koldům

  • Druhý ročník běhu do schodů ze suterénu unikátního architektonického díla – Koldomu. Běží se 11 pater (děti 2 patra) v novém křídle Koldomu 1581.
  • Startovné 30 Kč

Filmový festival

23. 9. 2023, 16 - 22 hodin, Litvínov-Janov

  • Filmový festival pořádají Architekti bez hranic, z. s., v sousedském domě Libuše na sídlišti Janov. Dokumentární filmy o architektuře, pásmo animovaných filmů pro děti.
  • Vstup volný

Chomutovsko

Mobilisace! Na Kočičáku

23. 9. 2023, 10 - 18 hodin, pevnost Kočičák

  • Vzpomínková akce na výročí 85 let od podepsání Mnichovské dohody. Polní kuchyně, polní tábory, dobová technika, výcvik družstva
  • Vstup volný

Svatováclavské vinobraní

23. 9. 2023, 10 - 17 hodin, Kadaň

  • Ochutnávka práce místních vinařů ve Františkánském klášteře, burčák, otevírání „Hory“, ukázka zpracování vinné révy.
  • Vstupné 100/50 Kč

Děčínsko

Oktoberfest v Pivovaru Sever

23. 9. 2023 14:00, Pivovar Sever, Děčín

  • Pro všechny pivaře, milovníky dobrého piva, fanoušky klasického mnichovského Oktoberfestu, neználky i zvědavce - prostě pro všechny se v Pivovaru Sever pořádá první Oktoberfest. Těšit se můžete na několik druhů piv na čepu, pivní speciály od různých pivovarů, kapelu Grenzgänger - Tradiční hudební skupinu z Německa, tradiční oblečení a jídlo, tupláky - protože co by to byl za Oktoberfest bez tupláků? Co se týká oblečení, přijďte i vy tradičně po oktoberfestsku oděni. Ženy dirndl, muži lederhoseny, kostkované košile, určitě dokážete něco nakombinovat.

Festival Klidu

23. 9. 2023 14:00 - 22:00, Mariánská louka, Děčín

  • Festival Klidu je jednodenní fesival, který je příležitostí zpomalit a najít vnitřní rovnováhu a harmonii ve všech aspektech života. Akce propojuje spiritualitu, fyzické a duševní zdraví a ekologii, a má za cíl inspirovat účastníky k péči o sebe, komunitu a planetu. Lidé se mohou těšit na několik oblastí, kde tou hlavní bude hudební stage. Netradiční ale budou účinkující, kteří budou hrát na velmi originální libozvučné nástroje. Těšit se můžete na kapelu Létající koberec, Vojtu Violinist a Myrith, Cti hang, Jakuba Čapka Sitár, 7 Gongů, hráče na flétnu šakuhači (Radek Špáta), taneční vystoupení studia Fri.da, hru na marimbu, písničkářku Pavlínu Holárkovou a další.

Litoměřicko

Žernosecké vinobraní 2023

23. - 24. 9. 2023 16:00, Velké Žernoseky

  • Dvoudenní oslava práce vinařů. Stánky, kapely a především burčák a víno. Pořádání Žernoseckého vinbraní se v obci traduje po skončení 2. světové války, s malými přestávkami dodnes. Veselice je to opravdu jak se patří: popíjení burčáku, živá country hudba, folková a dobová představení, průvod v čele se žernoseckým Bakchusem – s králem a královnou, dražení obrovitých hroznů, večerní zábava a finální ohňostroj u přívozu.

Teplicko

Jarmark chutí Teplice

23. 9. 2023 10:00 - 18:00, Mírové náměstí, Teplice

  • Jarmark chutí je svým konceptem výjimečná akce v České republice. Zaměřená na všechny chutě našeho života, zejména na zdravý životní styl a vzdělávání. Připraveny jsou přednášky nejen o výživě, trhy se zajímavými produkty, bohatý doprovodný program a vaření na pódiu s Markétou Hrubešovou, Lukášem Uhrem, Honzou Heřmánkem a dalšími zajímavými hosty z kulinářského světa, soutěže pro děti o zdravé stravě, nebo sportovní soutěže. V přilehlém Divadelním parku bude připravena spousta zábavy a soutěží nejen pro děti, ale i dospělé. Vstupné je zdarma.

Závěr motorkářské sezóny

23. 9. 2023 14:00, Novosedlice

Motorkáři se v sobotu 23. září rozloučí se sezónou. Letošní Závěr motorkářské sezóny bude situován na křižovatku ulice Hraniční s ulicí Malodrážní. Zahájení je naplánované na pravé poledne a konec kolem půlnoci. Od 12-14 hodin bude probíhat registrace motorek, které se po 14. hodině zúčastní spanilé jízdy Novosedlicemi a blízkým okolím. Program pro návštěvníky začne ve 14 hodin soutěžemi pro děti a dospělé. Své služby bude nabízet karikaturista a šikovní zájemci se mohou přihlásit do kreativních dílen. Jako každý rok nebude ani letos chybět občerstvení. Hlavní program odstartuje v 15.30 vystoupením ženské kapely Loreta. Návštěvníci se mohou dál těšit na kapely Cela pro Klárku, Beat Sisters, Blue Rocket a akci dovede do finále k půlnoci na pódiu Děda Mládek Illegal Band. Program bude moderovat Petr Jílek.

Ústecko

Ukončení cyklosezóny na Labské stezce

23. 9. 2023 10:00 - 15:00, Cyklokemp Loděnice, Ústí nad Labem - Brná
Ústí nad Labem zve nejen sportovní nadšence na Ukončení cyklosezóny na Labské stezce. V sobotu 23. 9. 2023 mezi 10:00 a 15:00 ožije Cyklokemp Loděnice v Brné skvělým programem pro malé i velké návštěvníky. Zúčastněte se společné cyklojízdy, která startuje v 10:45 od přístaviště v Libochovanech. Kola či koloběžky je možné zapůjčit v Cyklocentru města Ústí nad Labem (prostor Zanádraží). Nachystáno bude také losování o zajímavé ceny, které proběhne ve 12:00, 13:00, 14:00 a 15:00. Vyplňte u stánku statutárního města Ústí nad Labem cyklistický kvíz a zkuste své štěstí.

Lounsko

Rovnodennost s Bohemia Voice

23. 9. 2023 20:00 - 21:30, Nedostavěný chrám Panny Marie v Panenském Týnci

  • Noční prožitkový audiovizuální koncert vokálního kvarteta Bohemia Voice, oslavující život na planetě Zemi filmovými písněmi. Diváci se mohou těšit na známé skladby Maestra Ennia Morriconeho a Hanse Zimmera, filmové hity z filmů Gladiátor, Shallow, Evergreen, písně Heal the World, How Deep Is Your Love, Eleanor Rigby a další. Kvarteto vzdává hold české zemi svými písněmi – Poctami sv. Václavovi a Anežce České. Chrám bude veřejnosti přístupný od 19:00 hod a v areálu je k dispozici občerstvení. V případě zrušení koncertu kvůli silnému dešti, vstupenky zůstávají v platnosti pro náhradní termín koncertu v Panenském Týnci.
  • Vstupné 600,-Kč, snížená cena 300,- Kč.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru