OBRAZEM: Téhle slavné pohádkové postavě je 48 let! Ani Ája na tolik nevypadá! Oslavili narozeniny v jednom severočeském městě
Ája s Maxipsem Fíkem. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Kadaň – V Kadani v sobotu slavili 48. narozeniny Maxipsa Fíka! Slavné české pohádkové postavě přišly popřát tisíce lidí k nábřeží, které nese samozřejmě jeho jméno.

A proč slavil Fík v Kadani? Maxipes se zrodil v nedalekém Ahníkově. Vesnice ale kvůli těžbě uhlí zanikla, a tak se postavy „ujali“ se souhlasem autora Rudolfa Čechury v Kadani.

Oslava narozenin Maxipsa Fíka byla vlastně velikým dětským festivalem v ulicích celého města. A protože Maxipes Fík byl světoběžník a odborník v mnoha směrech, byly i oslavy a soutěže inspirovány mnoha jeho dobrodružstvími.

Foto

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru