Foto: SZPI
Děčín

ČR - Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) v rámci pravidelných kontrol zjistila a neprodleně zakázala uvádět na trh nevyhovující potravinu FAZOLE ČERVENÁ TESCO, v balení 500 g, s datem minimální trvanlivosti do 06.07.2025, země původu Argentina.

Širokospektrální analýza v akreditované laboratoři potvrdila v hodnoceném vzorku potraviny přítomnost herbicidu haloxyfop v množství 0,57 miligramů na kilogram (mg/kg). Příslušný právní předpis stanovuje maximální tolerovatelné množství pro uvedenou látku na 0,15 mg/kg.

Nevyhovující vzorek inspektoři odebrali v provozovně společnosti Tesco Stores ČR a.s. a nařídili stažení šarže ze všech poboček.

Dle průvodní dokumentace nevyhovující šarže obsahuje 1344 balení. Potravinářská inspekce zahájí správní řízení o uložení pokuty.

SZPI doporučuje všem spotřebitelům, kteří mají uvedenou šarži potraviny doma, aby ji nekonzumovali.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru