Foto: Město Děčín
Děčín

Děčín - Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směsný komunální odpad (SKO). Tentokrát došlo k rozboru ve Dvořákově ulici, a to na podnět jednoho z místních obyvatel. I tady se ukázalo, že přeplněnost černých kontejnerů je důsledkem nedostatečného třídění separovatelného odpadu.

„Chápu rozhořčení těch, kteří poctivě třídí, a přesto nemají ve výsledku kam odložit směsný komunální odpad, protože černé kontejnery jsou naprosto plné. I ve Dvořákově ulici při výsypu jednoho z kontejnerů bylo zřejmé, že z celkového objemu uloženého odpadu asi padesát procent má být v barevných kontejnerech stojících jen pár metrů odtud. Pokud vyhodím objemnou papírovou krabici, navíc nesloženou, zabere polovinu kapacity pro uložení směsného opadu,“ říká Anna Lehká, náměstkyně primátora (Volba pro Děčín), která se odpadovým hospodářstvím ve městě zabývá.

V jednom kontejneru na SKO bylo téměř 13 kilogramů plastů, 6 kilogramů skla, 4,4 kilogramy kovu a 6,6 kilogramů papíru, a to i přesto, že jen o pár metrů dále stojí kontejnery na tříděný odpad.

Nedostatečné třídění prokázal již loňský listopadový test na Starém Městě a v Podmoklech. I tehdy vyšlo při rozboru najevo, že velkou část SKO tvoří položky, které lze snadno vytřídit.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru