Foto: MM Děčín
Děčín

Děčín - Městská policie v Děčíně obnoví činnost psovodů. Od poloviny července tak bude při každé směně sloužit jeden psovod se svým čtyřnohým kolegou. Posilováním městské policie město Děčín reaguje na snižující se pocit bezpečí s cílem zabránit zvýšení počtu incidentů.

„Jsem velmi rád, že se nám podařilo doplnit stavy a od 1. května budeme mít plný počet strážníků, z toho dokonce čtyři psovody,“ říká Marcel Horák, ředitel děčínské městské policie. Jak psovodi, tak psi nyní musí absolvovat kurz a složit zkoušky u policejního prezidia.

„Zhruba od poloviny července by se pak měli zapojit do běžného provozu městské policie. Vyšší počet psovodů rovněž umožní i intenzivnější nasazení, než tomu bylo v minulosti. Nově totiž bude v každé směně plnohodnotná dvoučlenná hlídka se psem,“ dodává ředitel.

Doplnění stavu městských strážníků vítá i náměstek primátora pro prevenci kriminality Václav Němeček (ANO). „Jsem velmi rád, že v nejbližší době budeme moci zvýšit počet kontrol v obchodních centrech a dalších zatížených lokalitách,“ uvedl. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru