Policisté v Benešově nad Ploučnicí kontrolovali restaurace a bary, zaměřili se na mládež holdující alkoholu
Ilustrační foto
Děčín

Benešov nad Ploučnicí - Na Děčínsku se nepravidelných intervalech realizují preventivní opatření a akce. Jedna taková akce proběhla v pátek 20. ledna 2023 v Benešově nad Ploučnicí. Policisté z obvodního oddělení Benešov nad Ploučnicí se zaměřili na kontroly provozoven – restaurací a barů.

V nočních hodinách z pátku 20. ledna 2023 na sobotu 21. ledna 2023 zavítali hned do tří provozoven v Benešově nad Ploučnicí a přilehlém okolí. Účelem kontrol realizovaného opatření bylo především preventivně působit v provozovnách, které jsou častým místem setkávání mládeže a souvisejícím zakázaným prodejem alkoholu, ale také předcházení a odhalování protiprávních jednání a pátrání po osobách a věcech. Do akce se společně s policisty zapojili také pracovníci České obchodní inspekce, Krajské hygienické stanice, Celní správy s psovodem, se psem vycvičeným na vyhledávání omamných a psychotropních látek. Ti prováděli kontrolní činnost po svojí linii a během kontrol zjistili několik přestupků.

Během několika hodin policisté zkontrolovali několik desítek osob. Tyto kontroly dopadly ze strany policie celkem pozitivně. V žádném podniku kolegové nezjistili, že by se zde v nočních hodinách nacházely nezletilé děti. Také u žádné osoby mladší 18 let neodhalily hlídky, že by byla pod vlivem alkoholu. Pouze v jedné provozovně policisté zjistili hned při vstupu celkem pět případů porušení zákona o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek.

"Rozhodně se nejednalo o poslední akci podobného charakteru, ba naopak. Podobné kontroly se budou i nadále během roku opakovat," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru