Policisté o víkendu narazili hned na čtyři řidiče se zákazem řízení
Ilustrační foto
Děčín

Děčínsko - Během uplynulého víkendu sdělili děčínští policisté ve zkráceném přípravném řízení hned čtyřem řidičům podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

V prvním případě byl 23letý řidič vozidla Škoda Fabia v sobotu 24. září 2022, půl hodiny po poledni, v Jílovém, na ulici Lipová zastaven a kontrolován policejní hlídkou. Policisté provedenou lustrací zjistili, že muž má vysloveny dva platné zákazy řízení motorových vozidel, první od Magistrátu města Děčín do července 2023 a druhý od Magistrátu města Ústí nad Labem do července 2024. Policisté mu sdělili podezření z trestného činu.

V druhém případě byl 31letý řidič vozidla VW Passat v neděli 25. září 2022, krátce před třináctou hodinou v Děčíně, v ulici Pohraniční zastaven a kontrolován děčínskými policisty, kteří provedenou lustrací zjistili, že muž má vysloven platný zákaz řízení Magistrátem města Děčín do října 2023. Policisté muži sdělili podezření z trestného činu.

Nedělní odpoledne pokračovalo a při výkonu služby děčínští policisté zastavili a zkontrolovali ještě další dva řidiče při řízení motorového vozidla, kteří tak měli vykonávat činnost, která jim byla úředním rozhodnutím zakázána. V Děčíně na ulici Tyršova zastavili a kontrolovali krátce po půl třetí odpoledne 28letou řidičku vozidla VW Passat. Policisté provedenou lustrací zjistili, že žena má vysloveny tři platné zákazy řízení motorových vozidel, první Magistrátem města Ústí nad Labem do června 2023, druhý Městským úřadem Slaný do listopadu 2023 a třetí Městským úřadem v České Lípě do února 2024. Podezřelá si na služebně od policistů převzala záznam o sdělení podezření z trestného činu.

Posledním podezřelým se stal 39letý řidič vozidla Škoda Octavia, kterého v neděli 25. září 2022, krátce po šestnácté hodině zastavili a kontrolovali policisté v Děčíně, na ulici Slovanská. Lustrace v policejních evidencích ukázala, že řidič má vysloveny Magistrátem města Děčín dva platné zákazy řízení motorových vozidel, první do srpna 2023 a druhý do září 2023. I tento podezřelý si od policistů převzal záznam o sdělení podezření z trestného činu.

"Všem dotyčným za jejich nezodpovědné protiprávní jednání hrozí v případě uznání viny u soudu trest odnětí svobody až a dva roky," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru