Jílové: Ze zápisníku městské policie. Obsluha měla v clubu, který není v provozu, uvěznit muže a při další události byl nalezen pes registrovaný v Nizozemsku
Ilustrační snímek. Foto: redakce
Děčín

Jílové - Operační středisko policie ČR požádalo o spolupráci MP Jílové, z důvodu telefonátu na linku 158, kde bylo nahlášeno neznámým mužem, že je v clubu Zanzibar a že mu obsluha nechce dovolit odejít. Po přijetí oznámení to bylo strážníkům podivné, jelikož club Zanzibar již několik let není v provozu, přesto se hlídka vydala situaci prověřit právě k místu, kde Zanzibar měl kdysi provozovnu. Na místě se strážníci potkali i s hlídkou policie ČR, avšak žádného muže ani v přilehlém okolí nenalezla. Pravděpodobně se tak někdo pokusil o žert, který však může přijít velmi draho.

Na městkou policii v Jílovém oznámil občan, že odchytil v Horním Jílovém psa. Na tom by nebylo nic zvláštního, protože se strážníci s odchytem psů setkávají prakticky denně. Překvapení ovšem přišlo, když se strážníci snažili psa ztotožnit pomocí detektoru čipů, kterým by měl každý pes disponovat právě pro případ ztráty. Strážnici tak okamžitě vědí, komu pes patří podle speciálního kódu. Vyhledáním čipu bylo zjištěno, že je pes registrovaný ve městě Houten, jenž se nachází v Nizozemsku. Strážnici se tak telefonicky spojili s kolegy od nizozemské policie, kteří ochotně pomohli a dle čísla čipu poskytli telefonní kontakt na majitele. Hlídka se tak telefonicky spojila i s majitelem, který však sdělil, že psa prodal muži z České republiky, který trvale bydlí v Mostě. Strážníci tedy kontaktovali kolegy z městské policie Most, aby zkusili majitele dohledat. To se jim však bohužel nepodařilo, jelikož je majitel psa hlášen trvalým pobytem na Magistrátu města Most. Strážnici tak byli nuceni přes veškeré úsilí psa umístit do městského útulku v Děčíně.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru