Muž má od října na kontě nejméně osm krádeží! Vánoce stráví za mřížemi
Ilustrační foto
Děčín

Děčínsko - Vánoce stráví za mřížemi 36letý recidivista, který byl v uplynulých dnech obviněn ze zločinu krádeže, krádeže ve stadiu pokusu a přečinu porušování domovní svobody. V minulosti 11krát odsouzený muž je podezřelý, že se od konce října do začátku prosince dopustil nejméně osmi krádeží.

Koncem října vnikl v Dolním Podluží na pozemek u rodinného domu, kde odcizil horské kolo, ve stejné obci vypáčil vrata garáže u domu, ze které zmizela travní sekačka, vrtačka, bourací kladivo, vysokotlaká myčka a další věci za více jak patnáct tisíc korun. Začátkem listopadu se ve Varnsdorfu vloupal do garáže, vyrušil ho ale majitel a lapka utekl s prázdnou, o několik dnů později se v Chřibské vloupal do garáže u rekreační chalupy, kde chtěl ukrást jízdní kolo, čerpadlo, přímočarou pilu a vrtačku, i tady ho ale vyplašil majitel a zloděj z místa činu utekl.

V polovině listopadu se vloupal do garáže v Horním Jindřichově a odcizil elektrický hoblík, o několik ulic dál odcizil ze zahradního domku dvě kola, koloběžku a elektrické ruční nářadí a ve stejné obci se vloupal i do zaparkované dodávky, ze které odcizil nářadí a následně se pokusil vniknout do vedlejší provozovny a garáže. Je také podezřelý, že se začátkem prosince ve Varnsdorfu vloupal do novostavby domu, kde odcizil křovinořez, sadu kol z lehkých slitin a nářadí. Celková škoda, kterou svým jednáním způsobil, je vyšší než 140 tisíc korun.

"Vzhledem k důvodné obavě, že na svobodě by recidivista v páchání trestné činnosti pokračoval, podal vyšetřovatel podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soudce akceptoval. U soudu si může recidivista v případě uznání viny vyslechnout verdikt až osmiletého vězení," uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru