Ve Varnsdorfu šijí vlastní roušky. Iniciativa vzešla od samotných obyvatel
Ilustrační foto
Děčín

Varnsdorf - Státní distribuce respirátorů a roušek bohužel vázne. Proto se Varnsdorf po iniciativě některých občanů rozhodl zapojit do šití vlastních roušek, které budou posléze distribuovány mezi potřebné.

Starosta města Roland Solloch zároveň vyzývá veřejnost ke spolupráci. "Přidáváme se k aktivitě některých měst a obcí České republiky. Začínáme šít roušky pro Varnsdorf. Iniciativa vzešla od našich občanů, kteří aktivně a nezištně nabídli pomoc. Maminky, děkujeme! Jen co bude ušita a připravena první várka roušek, budeme vás informovat o místě a čase převzetí. Pro ty, kteří by se chtěli podílet či přispět materiálem, bližší informace poskytneme na e-mailové adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.," vyzývá starosta.

Není pochyb o tom, že výrazně efektivnější jsou respirátory. Roušky ale dokáží částečně chránit také. Minimálně před šířením viru. Nakažený totiž nemusí mít teplotu a vykazovat další známky nakažení, přitom může vir šířit dál. Nošením roušky se riziko sníží.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru