Šluknov pomáhá obyvatelům s opravou domů. Na fasády a střechy šlo letos čtvrt milionu
Zdroj: www.mestosluknov.cz
Děčín

Šluknov - V letošním roce probíhal 2. ročník dotací – příspěvků na obnovy fasád a střech v Městské památkové zóně Šluknov.

Město se tímto snaží jednak pomoci vlastníkům nemovitostí v centru města s opravou jejich objektů, neboť musí probíhat v souladu se zákonem o památkové péči – starší objekty jsou tak opravovány tradičnějšími materiály a postupy.

V roce 2019 přidělilo město Šluknov celkem 9 dotací na opravu fasád a 1 dotaci na střechu v celkové výši 250tis. Kč. Z tohoto celkového počtu se vrátily přidělené dotace u 3 fasád a 1 střechy, a to zejména z důvodu nerealizace akce ze strany najatých řemeslníků.

A bilancování bez vyzdvižení doopravdy povedených realizací by bylo fádní, Odbor rozvoje a ŽP MěÚ Šluknov děkuje zejména těmto příjemcům dotací:

  1. Miloslavě Gerlické za výjimečně povedenou realizaci obnovy nejen fasády, ale spíše celého objektu Rumburská č.p. 560. Fasáda se obnovovala v letech 2018 s dokončením v letošním roce.
  2. Jaroslavu Pšeničkovi za velmi povedenou a v letošním roce zahájenou celkovou obnovu fasády T. G. Masaryka č.p. 625.
  3. Haně Svatošové za dobře pojatou obnovu fasády objektu nám. Míru č.p. 348, která bude dokončena v roce 2020.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru