Děčín - Oslavy 70. výročí děčínské zoologické zahrady pokračují. Po celé září bude zoo návštěvníky seznamovat se svojí historií prostřednictvím netradiční výstavy v Galerii Obchodního centra Pivovar Děčín. „Zoo Děčín prošla za sedmdesát let obrovskou proměnou. Ze zookoutku, přes zamřížovaný zvěřinec se stala moderní zoologickou zahradou s mnoha chovatelskými úspěchy. Výstava, kterou jsme u příležitosti tohoto významného jubilea připravili, přiblíží příchozím sedmdesát let zoo z pohledu jednotlivých ředitelů, kterých se v ředitelském křesle vystřídalo celkem šest, a připomene i významné osobnosti spjaté s děčínskou zoo,“ prozradila mluvčí zoo Alena Houšková.

Lidé si budou moci zavzpomínat například na medvědy grizzly Siegfrieda a Helgu, ale i na jiná zvířata - součástí výstavy totiž bude i kolekce exponátů Vlastivědného muzea Česká Lípa. Nebude chybět spousta historických fotografií, dobových článků z tisku a dalších rekvizit. Zajímavou součástí expozice bude i audiokoutek, kde se bude možné zaposlouchat do vzpomínek pamětníků, nebo videokoutek, který představí činnost zoo v nejrůznějších podobách. „Výstava byla zahájena ve čtvrtek 5. září, slavnostní vernisáž za přítomnosti zástupců města a médií proběhne o den později - v pátek 6. září v 10.00 hodin. Výstava bude v Obchodním centru Pivovar k vidění každý den až do 30. září 2019, vstup je zdarma.,“ uvedla mluvčí zoo Alena Houšková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru