Jetřichovice, Vysoká Lípa - Náročný noční zásah za sebou mají hasiči, záchranáři i policisté. V úterý, po deváté hodině večer bylo na tísňovou linku přijato oznámení, že na skalním masivu Šaunštejn ve Vysoké Lípě na Jetřichovicku je muž, který si způsobil řezná poranění, chtěl spáchat sebevraždu a později si právě sám zavolal o pomoc.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z děčínské stanice (lezecká skupina), hasiči z České Kamenice, dobrovolní hasiči Hřensko, záchranáři a policisté. Muž se nacházel přímo na skále, v těžko přístupném terénu. Hasiči s vážně zraněným pacientem museli slanit s několikametrové výšky. Prokop Voleník, mluvčí krajských záchranářů k nočnímu zásahu uvedl, že čtyřicetiletý muž utrpěl vážné poranění a byl převezen sanitním vozem do ústeckého traumacentra. Hasiči se na základnu vrátili krátce po půlnoci. Z důvodu nepříznivého pořasí na místo nemohl vzlétnout vrtulník.

„Mohu potvrdit, že včera ve večerních hodinách jsme na Jetřichovicku spolupracovali se složkami IZS na záchraně osoby, která chtěla skoncovat se životem. Osoba se nacházela v těžko přístupném skalnatém terénu a především díky rychlé první pomoci policistů z OOP Krásná Lípa, se jí nakonec podařilo vyprostit a předat živou do rukou zdravotníků," uvedla tisková mluvčí PČR nprap. Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru