Neugersdorf: Jakubská pouť začíná už tento pátek. Světové atrakce a německá pohostinnost přímo na hranicích s ČR. Vstup zdarma, parkování v areálu také!
Zdroj: Facebook-Jakubská pouť
Děčín

Neugersdorf - Světové atrakce a německá pohostinnost přímo na hranicích s ČR. Vstup zdarma! Jakubská pouť nabízí zábavu pro všechny věkové kategorie, kvalitu a vysokou úroveň služeb.

Letošní ročník Jakubské pouti se blíží a s ním se zvyšuje frekvence dotazů, které dostáváme na facebooku, mailem i po telefonu. Proto půjdeme naproti všem, kteří se zeptat zatím nestihli, nebo jsou příliš ostýchaví:)

KOLIK STOJÍ VSTUPNÉ?
Vstupné na Jakubsku pouť je zdarma. Platíte pouze atrakce a konzumaci u stánků... Zdarma také zaparkujete přímo u areálu.

PLATÍ SE EUREM?
Ano, pouť je v Německu a platí se Eury. Málokterý stánek disponuje terminálem, proto se platí převážně hotovostí. Doporučujeme všem návštěvníkům, aby si s sebou vzali dostatečný obnos, protože v areálu není bankomat.

KOLIK STOJÍ ATRAKCE?
Ceny atrakcí jsou, dle zkušených pravidelných návštěníkú, pouti nižší než u nás v ČR. Pohybují se mezi 2 až 5 Eury.

JAKÁ JE OTEVÍRACÍ DOBA?
pátek 14.00 - 01.00
sobota 13.00 - 01.00
neděle 13.00 - 24.00
pondělí 14.00 - 24.00
úterý 14.00 - 24.00  Rodinný den - zvýhodněné ceny
středa 14.00 - 24.00 Slavnostní ohňostroj v 22.15

S ČÍM MĚ DO AREÁLU NEPUSTÍ?
Z důvodů zpřísněných bezpečnostních opatření nebudete do areálu vpuštěni s následujícími věcmi:

velká zavazadla
kolečkové tašky
psi
zbraně
velké kamery a fotoaparáty bez akreditace
Doporučujeme vstup pouze s malými příručními zavazadly. Prosíme řiďte se pokyny pořadatelů a respektujte jejich nařízení.

KDY BUDE OHŇOSTROJ?
Ve středu kolem 22.15 a bude i s hudbou!

CO JE RODINNÝ DEN?
Každoročně je je jeden den na pouti vyhrazen rodinám, což neznamená, že mají jednotlivci zakázaný vstup:) Znamená to, že všechny atrakce i stánky mají připravenou speciální nabídku, nebo zvýhodněnou cenu. Letos je rodinný den v úterý 30. července.

KUDY NA POUŤ Z NÁDRAŽÍ?
V období Jakubské pouti je v Neugersdorfu a okolí posílená autobusová doprava, proto nemusíte od nádraží na kopec, kde je pouť šplhat po svých:) Od nádraží jezdí linky 3, 50 a 48 a všechny vás dovezou přímo k pouti. Jízdní řády najdete zde pod plánkem:

https://jacobimarkt.de/neu-linienfahrten-zum-jacobimarkt

 

 

Čtvrtek -  25. 7.     19.00 - velká ochutnávka piva v hasičské zbrojnici-atrakce nejsou v provozu!
Pátek -     26. 7.     14.00 - slavnostní zahájení 291. Jakubské pouti a otevření areálu, 01.00 - konec provozu atrakcí
Sobota -  27. 7.     13.00 - otevření areálu, 16.00 - start přehlídky střelců ze střeleckého spolku, 01.00 - konec provozu atrakcí
Neděle -   28. 7.     13.00 - otevření areálu výstřelem z děla, 24.00 - konec provozu atrakcí

Pondělí -  29. 7.     14.00 - otevření areálu, 24.00 - konec provozu atrakcí
Úterý -     30. 7.     Rodinný den - celý den za nabízí všechny atrakce i stánky zvýhodněné ceny, 14.00 - otevření areálu,24.00 - konec provozu atrakcí
Středa -   31. 7.    14.00 - otevření areálu, po 22.00 - slavnostní ohňostroj, 24.00 - konec provozu atrakcí

 

Dějiny Jakubské Pouti

Historie Jakubské Pouti sahá až do roku 1728 a začala se datovat 22. května tohoto roku, kdy kníže Josef Wenzel z Lichtenštějna, založil v Neugersdorfu nejen střeleckou společnost, ale udělil ji také privilegium pořádat pouť.

Málokdo v té době tušil, že se právě zrodila tradice, která potrvá až do dneška téměř 300 let.

Střelecký spolek je do nynějška pevnou součástí Jakubské Pouti a proto se pouť každý den zahajuje výstřelem z děla a v během pouti se koná přehlídka střelců, kteří v uniformách projdou celým areálem pouti.

Jakubská, nebo také Svatojakubská pouť nyní nabízí ty nejmodernější atrakce z celé Evropy, společně s pestrou škálou stánků s občerstvením.


Neugersdorf

Neugersdorf je bývalé samostatné město v Německu, dnes součást města Ebersbach-Neugersdorf. Leží v Sasku, v Horní Lužici v zemském okrese Zhořelec. Je zde jeden ze tří pramenů Sprévy, přímo na hranicích s Českou republikou u českého města Jiříkov.

Jakubská pouť svou rozlohou zabírá velkou část obce - podrobné umístění pouti i plánek naleznete:

http://jakubskapout.cz/getFile/id:1803/Jakubsk%C3%A1%20pou%C5%A5%20mapa.jpg

 

Na letošním ročníku Jakubské pouti se rozhodně můžete těšit na Flipper, Sound Machine, velké ruské kolo, Aviator, Break Dance, Projekt1, VMaxx, soutěže, Aqua King, Flying Jumbo, tobogán, Fun Street, Roller Coaster, Melodie Star, věž s volným pádem, Autoskooter a spoustu dalších...

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru