Z batohu zmizely osobní věci, zloděj dokonce platil cizí kartou. Přiznal se jen k části příběhu
Ilustrační foto: Pixabay.com
Děčín

Děčín - Děčínští policisté na konci letošního června přijali oznámení o zmizení odloženého batohu u místní městské knihovny. Jeho vlastník v něm měl uloženy osobní věci, včetně své peněženky s finanční hotovostí a doklady.

"Po návratu domů se po něm začal shánět. Nenašel, a tak se obrátil na policisty. Strážci zákona jeho oznámení začali prověřovat s ohledem na možné přečiny zatajení věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku," uvedla policejní mluvčí Petra Trypesová.

V průběhu prověřování se batoh opět objevil, nicméně jeho obsah už chyběl. Dále vyšlo najevo, že platební kartou bylo provedeno několik neoprávněných plateb v místních obchodech, čím jejímu majiteli z bankovního účtu zmizelo 1.900,- Kč. Po sečtení chybějícího narostla ohlášená ztráta o dalších 8.350,- Kč. Případ má dohru v podobě sdělení podezření ze spáchání výše uvedených přečinů mladému muži z Děčínska, který se přiznal jen k části příběhu.

"Nepříjemnost přišel ohlásit na policejní služebnu v Děčíně také muž z Děčína. Ve středu desátého července letošního roku přišel o rotační travní sekačku v hodnotě pěti tisíc českých korun. Zahradní stroj nechal na chvilku volně odložený v blízkosti silnice v Ludvíkovicích. Stačila chvilka a nepříjemnou událost už prověřují policisté s ohledem na možný přečin krádeže," dodává mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru