OBRAZEM: Městská zeleň prošla obnovou. Vysazeno bylo skoro devadesát stromů a čtyři stovky keřů
Zdroj: www.varnsdorf.cz
Děčín

Varnsdorf - Ve městě proběhla rozsáhlá obnova zeleně. Za vykácené přestárlé, nemocné a vichřicemi popadané stromy bylo během května vysazeno téměř devadesát stromů a čtyři sta kusů keřů.

Spoušť, kterou po sobě silný vítr v posledních letech zanechává, bývá rozmanitá. Od zničených střech přes vyvrácené ploty až po popadané stromy. Všechny větrné živly mají jedno společné. Vyvrací a rozlamují řadu stromů, které musí být následně pokáceny. Několik stromů ve městě muselo být pokáceno z důvodu špatného zdravotního stavu. Namátkou můžeme zmínit strom v areálu polikliniky, nebo buk v ulici Národní. Svou oběť přináší také investiční akce, u nich ale dochází k povinné náhradní výsadbě. Varnsdorfská radnice během první poloviny roku investovala přes půl milionu korun do výsadby téměř devadesáti kusů stromů a čtyři sta kusů keřů. Městská zeleň prochází obnovou.

1305zelen2

Park u rybníčku u Billy

Dvacet dva kusů stromů a třicet tři kusů keřů bylo vysazeno v parku u rybníčku v centru města v blízkosti Billy. Výsadba je reakcí na rozsáhlé kácení dřevin v minulých měsících a prováděla ji společnost HIT FLORA s.r.o. za částku 112 tisíc korun.

Hřbitov na Studánce

Obnovou zeleně prochází také hřbitov na Studánce. Došlo k výsadbě dvaceti dvou kusů stromů a k ošetření šesti stávajících vzrostlých lip. Akci za 161 tisíc realizovala Ing. Jaroslava Křivohlavá.

1305zelen3

Zdravotní středisko v Lesní ulici

V návaznosti na rekonstrukci zdravotního střediska došlo v jeho okolí k obnově zeleně. Vysadilo se osm stromů a přes dvě stě kusů keřů před jednotlivými vchody do budovy.

Další výsadby ve městě

Celkem třináct kusů stromů bylo nově vysazeno v areálu dětského dopravního hřiště. Další tři stromy zdobí prostor u Mandavy v Národní ulici. Jen o pár desítek metrů dál je vysazen další kus po vzrostlém buku. Náhradní výsadby se dočkal vnitroblok v Západní ulici, kde finišují stavební práce. Vysazeno je na dvě desítky stromů, přibudou ještě keře. Několik stromů bylo vysazeno také nedaleko panelových domů v Karlově a Lesní ulici.

1305zelen4

Zdroj: www.varnsdorf.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru