Děčínští policisté se zaměřili na nákladní dopravu. Řidiči hřešili hned v několika případech
Ilustrační foto: Policie ČR
Děčín

Děčínsko - I děčínští policisté se v uplynulém týdne zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce TISPOL, zaměřené na nákladní dopravu a autobusy. Během patnáctého a šestnáctého května letošního roku zkontrolovali na vyhrazených místech jednadvacet nákladních vozidel.

Dvacet z nich bylo registrováno v tuzemsku. Jedno v zemi Evropské unie. U devíti z nich objevili překročení zákona. Ve dvou případech bylo zjištěno porušení v oblasti sociálních předpisů (doba řízení, odpočinku a bezpečnostní přestávky). Tři nákladní vozidla byla ve špatném technickém stavu. Pochybení v dalších sledovaných oblastech silniční kontroly nákladních vozidel policisté neujistili (oblast osob v pátrání, nezákonného převážení drog, zbraní a odcizených věcí, překročení rychlosti, nedostatky v dokumentech, porušení ARD a dalších platných právních norem atd.).

"V pěti případech řidiči nákladních vozidel zalovili ve svých peněženkách a policistům za odhalené přestupky odevzdali dohromady 9.500,- Kč. Jednou došlo na porušení zákona č. 111/1994 Sb. Policisté zmiňovaný prohřešek postoupili správnímu orgánu. Čtyřikrát se řidiči dopustili porušení dohody AETR, což čtyři z nich dohromady vyšlo na částku 7.500,- Kč. V jednom případě nebyl kontrolovaný řidiči schopen předložit doklad o pojištění odpovědnosti," uvedla policejní mluvčí Petra Trypesová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru