Děčín připravuje Plán udržitelné městské mobility. Přijďte se s ním seznámit
Ilustrační foto: Pixabay.com
Děčín

Děčín - Město Děčín realizuje Plán udržitelné městské mobility (,,Plán mobility). Občané se s ním mohou seznámit na setkání dne 3. dubna 2019 od 17 hodin v malém sále budovy ČVUT v Pohraniční ulici.

Dozví se dosavadní zjištění o současné podobě dopravy ve městě a součástí setkání bude i workshop k tvorbě společné vize dopravy a mobility města Děčín. Zpracovatelem dokumentu je společnost HaskoningDHV.

Plán mobility je strategický plán, který na základě odborných analýz, ale také ve spolupráci s obyvateli města, experty a dalšími sektorovými partnery sestaví seznam opatření v oblasti mobility, jejichž realizace pomůže ke zlepšení kvality života ve městě.

„Změnou postojů a dopravního chování obyvatel směrem k podpoře udržitelných způsobů dopravy lze spolu s navrženými opatřeními docílit zvýšení bezpečnosti v dopravě, zlepšení kvality životního prostředí a veřejného prostoru, schopnosti města reagovat na potřeby dopravní dostupnosti všech obyvatel. Získáme tak optimalizované řešení veřejného prostoru a ulic a ovlivníme podobu města na několik dalších desetiletí,“ vysvětlil Ondřej Smíšek, radní města.

Plán mobility se připravuje ve třech fázích, z nichž každá bude projednána s odbornou i laickou veřejností a poté předložena voleným orgánům města ke schválení. Zapojení veřejnosti do jednotlivých fází zpracování Plánu mobility je nezbytnou součástí celého procesu. Na setkání k Plánu mobility zpracovatel dokumentu představí dosavadní zjištění o současné podobě dopravy ve městě. Občané budou mít možnost zapojit se do diskuze svým podnětem. Součástí setkání je i workshop k tvorbě společné vize dopravy a mobility města Děčín. Akce se uskuteční dne 3. 4. 2019 od 17 hodin v Malém sále budovy ČVUT, Pohraniční 1288/1, Děčín.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru