Děčín i v posledním domácím utkání evropského poháru uhájil svoji palubovku
Foto: Roman Valenta. Zdroj: www.bkdecin.cz
Děčín

Děčín - Válečníci uhájili i v poslední domácím utkání evropského poháru Alpe Adria Cup v základní skupině A svoji palubovku, ovšem na výhru se tentokrát opravdu nadřeli, a až v povedenou poslední čtvrtinou rozhodli o svém vítězství.

Zápas otevřel koš děčínského kapitána Krakoviče, jenže tým ze Štýrského Hradce, jak zní překlad Grazu do češtiny, se ukázal jako v útoku produktivní, využíval skulinek v obraně Válečníků a po třech minutách za stavu 4:13 si musel kouč Budínský vzít oddechový čas. Po jeho vypršení zaznamenali Autrey a Feštr trojkové trefy a přiblížili svůj tým na dostřel - 10:13. Jenže houževnatý soupeř si dokázal udržet mírné vedení až do první přestávky, a to přesto, že Feštr přidal další dvě trojky - 20:23.

Také druhou čtvrtku zahájil bodově Krakovič, avšak Graz ihned odpověděl a nadále zlobil domácí především na útočném doskoku a také těžil z jeho nepřesností na útočné i obranné polovině. Po krásném alley-oopu Carlsona se sice Válečníci přiblížili na 25:26, ovšem soupeř ihned odskočil na 30:37. Naštěstí naši si pomohli trojkami Ježka a Kroutila, po přesných šestkách Kroutila a koši Autreyho to bylo 41:42 a zdálo se, že by se Děčín mohl opět po dlouhé době dostat do vedení. Jenže Graz byl proti a trojkou Nikoliče v poslední vteřině poločasu utekl na 43:49.

Po přestávce se hra Děčína přece jen zlepšila, navíc hosté už neměli tak přesnou mušku a rozdíl ve skóre se začal zmenšovat. Bohužel, Válečníci i v této fázi spáchali několik nevynucených chyb a Graz si neustále držel mírný náskok. Ovšem Děčané se přibližovali, po trojce Grunta to bylo 52:55, po šestkách Feštra 54:55 a trojka Ježka vyrovnala na 57:57.

Do poslední čtvrtiny se ale nakonec přece jen nastupovalo o něco lépe hostů, kteří vedli 60:61. Ovšem hned první vteřiny poslední periody ukázaly, že Graz první výhru v AAC nezíská. Domácí hráči totiž ještě více vyztužili obranu, také začali lépe doskakovat v útoku, soupeř se nedokázal střelecky prosadit a navíc bylo vidět, že mu docházejí síly. K tomu všemu ještě chytil střeleckou slinu Autrey, který dal koš, po něm přidal další dva body Pomikálek a následně Autrey trefil dvě slepené trojky - 70:61.

Hráči Děčína se tím dostali do laufu, také diváci pookřáli a tým Štýrského Hradce začal ztrácet. Po další trojce Lamba to bylo již 77:65, po parádní smeči Carlsona 79:65 a trojka Šišky posunula rozdíl na 82:65. To už bylo jasné, že Válečníci vyhrají, avšak soupeř zlobil dá a nakonec umazal z manka sedm bodů. Přesto na lavičce domácích vládla spokojenost a výhra 86:76 má svoji váhu.

BK ARMEX Děčín - UBSC Raiffeisen Graz 86:76

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru