Magistrát znovu vyhlásil zákaz vstupu do lesů, trvat by měl minimálně tři měsíce
Ilustrační foto
Děčín

Ústecko, Děčínsko - Nový zákaz vstupu do lesa vyhlásil magistrát statutárního města Ústí nad Labem. Reaguje tak na žádost státního podniku Lesy České republiky.

Zákaz potrvá tři měsíce, nebo až do odvolání. Zákaz je vyhlášen pouze ve vztahu k lesům ve správě Lesů ČR na území lesních hospodářských celků Telnice, Sněžník a Děčín. Zákaz se vztahuje zejména na Krušné hory, Tiské stěny, Chvojensko, Chuderovsko, Malobřezensko, okolí Ryjic, Povrlů, Chabařovic a Chlumce. Lesy ČR mají povinnost zákaz vstupu vyznačit na přístupových cestách do lesa.

Bezprostřední příčinou žádosti je několik lesních požárů způsobených neukázněnými návštěvníky lesa v průběhu jen jediného víkendu (největší 11. až 13. 10. u Ostrova na hranicích okresu Ústí nad Labem a Děčín, kdy bylo nasazeno 11 hasičských jednotek, helikoptéra, letadlo, nutná byla součinnost i s německými hasiči apod.). Příčinou požáru byl otevřený oheň. Dlouhodobou příčinou je stále se prohlubující sucho.

Požadavek Lesů ČR je velmi kategorický - vyloučit vstup včetně turistických stezek. Shodnou žádost obdržel i děčínský magistrát.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru