Začíná rozsáhlá revitalizace sídliště Západní. Vyjde na osm milionů korun
Ilustrační foto. Zdroj: Pixabay.com
Děčín

Varnsdorf - První revitalizací sídliště Západní se začalo již v srpnu 2012. V tu dobu se zřídilo dětské hřiště, vybudovalo nové parkoviště v sousedství tenisových kurtů a rekonstruovaly se chodníky.

V minulém roce se s rekonstrukcí chodníků pokračovalo podél silnice v ulici Západní a v neposlední řadě přišla na řadu obnova parkoviště uvnitř sídliště, které bylo v havarijním stavu. Proběhla demolice betonové zdi, došlo k odvodnění celého prostoru s následnou kompletní opravou povrchu včetně příjezdové komunikace. Ta byla navíc osazena vyvýšenými obrubníky, čímž došlo k zamezení parkování osobních aut na travnaté ploše.

1110revitalizace

Zdroj: www.varnsdorf.cz

V současné době přichází na řadu rozsáhlá rekonstrukce celého vnitrobloku. Akci, jenž vyjde město na osm milionu korun, bude realizovat společnost SaM silnice a mosty Děčín a.s. Předmětem zakázky je rekonstrukce stávající komunikace, která spojuje ulici Křižíkova s ulicí Západní. Budou zřízena nová parkovací šikmá stání po obou stranách téměř celé komunikace. Celkem 82 míst bude vytvořeno pomocí vegetační dlažby, dalších 7 parkovacích stání bude pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientace vytvořeno pomocí betonové vibrolisované dlažby. Rekonstrukcí projdou také vnitřní chodníky a vznikne víceúčelová plocha pro dětské hřiště. Počítá se také s úpravou stávající zeleně. Obyvatelé sídliště se mohou také těšit na rekonstrukci veřejného osvětlení, svislých dopravních značek a městského mobiliáře.

Stavební práce, jež budou rozděleny na etapy, potrvají v závislosti na počasí do příštího roku. Radnice prosí obyvatele panelových domů o trpělivost a shovívavost během revitalizace.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru