OBRAZEM: Železniční jeřáb spadl z náspu, škoda je 40 milionů
Vykolejení jeřábu na Děčínsku. Foto: Drážní inspekce
Děčín

Děčínsko - Dva zranění lidé a škoda přesahující předběžně 40 milionů korun. To jsou výsledky středeční dopolední nehody železničního jeřábu u Rumburku na Děčínsku.

O předběžné škodě informovala během dne Drážní inspekce, která také poskytla snímky z místa nehody. O havárii jsme informovali včetně zveřejněného videa zde.

"Při mimořádné události byli zraněni dva lidé a doposud byla škoda odhadnuta na 40,2 milionu korun (jeřáb 35 mil, trať 200 tis, most 5 mil). Drážní inspekce šetří příčiny a okolnosti vzniku mimořádné události v místě jejího vzniku," uvedl Martin Drápal z Drážní inspekce.

Hasiči provedli na místě protipožární opatření a zachytávali únik oleje a nafty. "Místo události, které je obtížně přístupné, bylo předáno železniční jednotce," uvedl mluvčí hasičů v Ústeckém kraji Lukáš Marvan.

2305jerab2

2305jerab3

2305jerab4

Foto: Drážní inspekce

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru