Ilustrační foto
Co se chystá

Ústecký a Karlovarský kraj - Ještě nemáte plány na víkend? Vyberte si z naší pravidelné várky víkendových tipů! Vychutnejte si dýňové slavnosti, objevte svět Pokémonů, nebo vyrazte na drakiádu!

Teplicko:

Dýňové slavnosti

7. 10. 2023 9:00 - 18:00, Zahradnictví Dvořák a syn, Teplice

Rok se s rokem sešel a vy se můžete opět vydat na podzimní akci oblíbenou napříč generacemi, kvůli které se rozhodně vyplatí zavítat do Teplic – Dýňové slavnosti v Zahradnictví Dvořák a syn. Přijďte si užít oblíbenou podzimní akci pro celou rodinu. Letos opět s doprovodným programem o víkendech. Doražte - víkendu nebo ve všední den, sami nebo celá rodina. Každý si najde to své.

Pokémoni v Teplicích

7. 10. 2023 10:00 - 18:00, Olympia Teplice

Velká akce plná Pokémonů je tu! Akce přináší zábavu pro fanoušky všech věkových kategorií. Pro zákazníky je připraveno mnoho aktivit. Připravený bude také dětský koutek pro nejmenší, kde si děti mohou hrát a objevovat svět Pokémonů. Na místě bude také možnost nakoupit různé Pokémon zboží. Od sběratelských karet až po plyšáky a další zboží s Pokémon tématikou.

Děčínsko:

Den zvířat a ošetřovatelů

7. 10. 2023 13:00, Zoo Děčín

Mezinárodní den zvířat a Mezinárodní den ošetřovatelů. Oba tyto významné dny připomene v sobotu 7. října od 13 hodin děčínská zoologická zahrada. Kde jinde oslavit Mezinárodní den zvířat, než přímo v zoo? Přijďte si užít pohodové odpoledne.

Litoměřicko:

Open Ghetto House

7. 10. 2023 10:00 - 20:00

Celodenní program s prohlídkou po bývalém ghettu v Terezíně, vernisáž fotografií ze sklepa komandatury SS, které budou rozmístěny po celém domě – od sklepa až po půdu, kde jsou z doby ghetta dochované nástěnné malby a vzkazy lidí, kteří zde žili. V průběhu celé akce mimo jiné můžete očekávat přednášku spisovatelky o nové knize, která vypráví pravdivý příběh z koncentračního a vyhlazovacího tábora Auschwitz II.-Birkenau a vyprávění syna o jeho mamince, která přežila pobyt v bývalém ghettu v Terezíně.

Mostecko:

Podzimním Krušnohořím

7. 10. 2023, Litvínov

Dálkový pochod, 47. ročník. Pořádá Klub české turistiky Litvínov, sraz na spodní tréninkové hale zimního stadionu HC Verva Litvínov, pěší trasy od 8 do 35 km, cyklo 60 a 100 km. Čas 7-11 hod. možnost startu, 16 hod. ukončení pochodu. Startovné 20 Kč.   

Deskoffky

7.-8. 10. 2023, Most

Největší deskoherní akce v Ústeckém kraji. Stovky stolních her, velký turnaj i miniturnaje, fotokoutek – vše v hotelu Cascade. Čas 9-24 hod. Vstup volný.

Chomutovsko:

Pod palbou

7.-8. 10. 2023, Horní hrad

Přehlídka chladný i palebných zbraní, ukázky, přednášky. Čas sobota 13-21 hod., neděle 10-17 hod. Vstup 270/150/750 Kč.

Žatecko a Lounsko:

Drakiáda

7. 10. 2023, 15:00, Blatno

6. ročník tradiční Drakiády v Blatně se bude konat na místním fotbalovém hřišti. Nebudou chybět soutěže o nejvýše létajícího draka, neposlušného draka a ručně vyrobeného draka. A to není vše! Připraveny jsou i další soutěže s malou sladkou odměnou. Přichystáno bude i malování na obličej, děti si budou moci i něco vyrobit v tvořivé dílničce. A na závěr si můžou opéct buřta. Vstupné zdarma.

Exkurze s přírodovědci

7. 10. 2023, 9:00, Markvarce

Další exkurze s přírodovědci se koná ve spolupráci s Houbařským spolkem Žatec. V Markvareckém lese zájemci projdou přibližně 8 km okruh. Kromě seznámení s právě rostoucími druhy hub nebude chybět botanický a geologický komentář. Sraz je v 9.00 na odbočce lesní cesty na silnici z Markvarce do Konětop (50.26696N, 13.70355E). Předpokládaný konec kolem 14 hod. Vstupné dobrovolné.

Karlovarsko:

Festival Oty Hofmana

8. 10. - 13. 10. 16:00, 2023, Ostrov

6 dní plných soutěžních i nesoutěžních filmů a zábavy nejen pro dětské publikum – tak to je Dětský filmový a televizní festival Oty Hofmana, který se uskuteční v Ostrově již po pětapadesáté. Letos poprvé bude udělena speciální cena hejtmana Karlovarského kraje. Zahájení festivalu bude ve znamení výročí pohádky Tři oříšky pro Popelku. Připraven bude kočár pro projížďku kolem náměstí zdarma, šermíři a stánky. Návštěvníci se zároveň mohou těšit na koncert Václava Noida Bárty. Ihned po něm proběhne lampiónový průvod, v jehož čele pojede kočár s Popelkou. Na červeném koberci u Domu kultury se pak postupně představí hvězdní hosté festivalu, jako například Simona Stašová, Pavel Trávníček, Josef Dvořák, Pavel Nový, Zdeněk Troška či Jiřina Bohdalová. Té bude předána Zlatá buřinka za zvláštní přínos v oblasti dětského filmu. Vstupné neuvedeno.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru