TIP NA VÍKEND: Máte rádi jablka? Na Zámku Krásný Dvůr se v sobotu koná oblíbená akce Jablečný den
Jablečný den. Foto: Zámek Krásný Dvůr
Co se chystá

Zámek Krásný Dvůr - První říjnovou sobotu se na Krásném Dvoře koná Jablečný den. XI. ročník Podzimní slavnosti úrody přinese hudební a divadelní vystoupení, prohlídky zámku, projížďky bryčkou, cirkusové workshopy, jarmark či soutěž o nejlepší jablečný stánek. Celým dnem provede Jana Epikaridis.

Od 10 do 17 hodin 1. října je připraven pestrý program. Klasické prohlídky zámku doplní prohlídky dětské, zaměřené na podzimní úrodu a samozřejmě jablka. Jarmark na nádvoří, před zámkem i v zahradě nabídne pestrý sortiment dárkových předmětů i občerstvení taktéž s jablečnou či podzimní tematikou.

Podium na hlavním nádvoří bude patřit hudebním vystoupením. Program zahájí žáci ZŠ Krásný Dvůr. Hned dvakrát vystoupí Letenský dixieland, který měl u návštěvníků úspěch již o Pohádkových Velikonocích. Polední čas ovládnou bubeníci Australian Buš-kovice. Odpoledne pak zpestří písničkářka Jana Vébrová. Program ukončí pantomimické vystoupení Neviditelný cirkus v podání Circusu Sacra.

Divadelní představení v zámecké zahradě jsou již tradičně určena především dětem. Dvakrát Divadlo KK zahraje pohádku O Sněhurce. Program doplní vystoupení Žongléra Filipa. Dětem budou věnovány také jablečné soutěže v průběhu dne.

Podzámecká louka bude patřit jako vždy koňskému dvorci Chmelištná, který se zde vystřídá se sokolníkem Pavlem a ukázkami výcviku dravců. Chybět nebudou ani projížďky bryčkou po parku.

Tradiční součástí Jablečného dne jsou soutěže. V letošním roce se uskuteční soutěž o nejkrásnější jablečný stánek. Ceny pro vítěze vyrobili klienti Psychiatrické léčebny Petrohrad.

Vstupné na akci činí 100 Kč, děti do 6 let mají vstup zdarma. Vstupenky je možno koupit na místě či online přes webové stránky zámku.

Zámek Krásný Dvůr

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru