Pravčická brána, klenot Českého Švýcarska, se v sobotu opět otevře pro návštěvníky
Pravčická brána. Foto zdroj: NP České Švýcarsko
Co se chystá

České Švýcarsko - V sobotu 1.10. 2022 se v omezeném režimu po dvou měsících po požáru znovu otevře Pravčická brána. Přístup bude možný pouze od Hřenska resp. od křižovatky Tři prameny. Podle Správy NP je cesta bezpečná. Tou samou cestou je nutné vrátit se zpět.

Populární Gabrielina stezka na Mezní Louku je zatím uzavřena. Všechny vyhlídky v okolí Pravčické brány jsou přístupné.

Otevírací doba je během října denně od 10 do 18 hodin. Otevřené budou toalety a bufet na Sokolím hnízdě. Podle provozovatele bude nejdříve přístupný bufet a poté i restaurace. Vstupné do areálu Sokolího hnízda je 95 Kč pro dospělé a 30 Kč pro děti a důchodce.

Placené parkování je možné v obci Hřensko, nejbližší parkoviště je U vodopádu. Veřejná doprava jezdí až k zastávce Pravčická brána - Tři prameny, linka 438 a 434 Děčín - Hřensko - Mezní Louka. Některé spoje zajíždí až do/z Vysoké Lípy. Upozorňujeme, že silnice Jetřichovice - Mezní Louka je během října uzavřena z důvodu opravy vodovodu.

Od 1.10. dojde ke zpřístupnění červené turistické cesty z Mezní Louky přes Větrovec a dále na Malou Pravčickou bránu, Šaunstejn a do Vysoké Lípy. Tento okruh doporučujeme s využitím hromadné dopravy.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru