Kam o víkendu? Začíná období masopustu a dalších radovánek
V obcích a městech začíná masopustní veselí. Ilustrační foto: CC0
Co se chystá

Ústecký kraj – V Krušných horách stále vládne tuhá zima, přesto se již začínáme pomalu, ale jistě chystat na příchod jara. Období masopustu má v naší zemi mnohaletou tradici, ještě z předkřesťanských dob.

Začíná po svátku Tří králů a trvá až do Velikonoc. Jde o velmi radostné období, kdy se lidé symbolicky loučí se zimou. Konají se různé karnevaly, taškařice, zabijačky a někde také slavnosti vrcholí upálením nebo utopením tzv. Morany – figuríny v ženských šatech, která symbolizuje zimu. My vám přinášíme pár tipů, kam můžete o víkendu vyrazit.

MASOUPUST V ŽATCI

9. 2. 2019 OD 8:00 HOD., NÁM. SVOBODY, ŽATEC

Zveme vás na masopust, těšit se můžete na farmářské trhy se zabíjačkovými hody, vystoupí Divadlo Trakař s koníky, hrát bude staročeská kapela, nachystané jsou různé soutěže pro děti, kejklíři, Divadlo Víti Marčíka a soutěž o nejlepší jitrnici.

MASOPUST – LITOMĚŘICE

  • 9. 2. 2019 OD 10:00 HOD., MÍROVÉ NÁMĚSTÍ, LITOMĚŘICE
  • Zveme vás na masopust, letošní ročník startuje již od dopoledních hodin v divadle K. H. Máchy, kde začneme pohádkou a poté si budou moci děti vytvořit i masopustní masky do průvodu. Na náměstí vás čeká masopustní zabíjačka, chůdaři, pohádky, flašinetář, průvod masek a veselá atmosféra.

C. K. MASOPUST V KADANI 2019

  • 9. 2. 2019 OD 10:00 HOD., MÍROVÉ NÁMĚSTÍ, KADAŇ
  • Přijďte ochutnat masopustní dobroty a pobavit se na tržišti senzací – přijede voják Švejk (ve 13 hodin na náměstí) a odpoledne půjdeme k řece utopit Moranu...

KARNEVAL PRO DĚTI – TEPLICE

  • 9. 2. 2019 OD 16:00 HOD., RESTAURACE MĚSTSKÉ SÁLY, E. DVOŘÁKOVÉ 281/2
  • Zveme všechny děti na odpoledne plné zábavy a tance. Program bude bohatý, tanečky, přehlídka masek, soutěže o ceny a diskotéka. Vstupenky v prodeji do 8. února.
  • Vstupné: 100 Kč

ČOKOLÁDOVÝ FESTIVAL – TEPLICE

  • 8. - 10. 2. 2019 OD: PÁ 14:00 – 18:00 HOD., SO+NE 10:00 HOD., OC GALERIE TEPLICE, NÁM. SVOBODY 3316
  • Zveme vás na jedinečnou událost, tato akce je svátkem pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, pochutnat si na sladkých delikatesách a třeba se i přiučit vaření s čokoládou.
  • Již jsme psali zde.

https://www.youtube.com/watch?v=xlyFQLhYkUg

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru