Vyrazte si poslechnout příběhy našich sousedů. Pamětnické historky zpracovali školáci
Ilustrační foto: Pixabay.com
Co se chystá

Krásná Lípa - Ve čtvrtek 14. února od 16.00 se v Kulturním domě Krásná Lípa koná slavnostní prezentace pamětnických příběhů, které objevili žáci ze Šluknovska v rámci vzdělávacího projektu neziskové organizace Post Bellum – Příběhy našich sousedů.

Do projektu se rovněž zapojili žáci z krásnolipské školy. Jejich úkolem bylo najít a vyzpovídat pamětníka ze své obce a získané informace zpracovat do audio nebo video reportáže. Tým z Krásné Lípy si jako pamětníka vybral pana Vladislava Vencka. Po několika přípravných schůzkách, kde se žáci seznámili jak s nahrávací technikou, tak s vedením rozhovoru, se setkali s pamětníkem.

Ze získané nahrávky sestavili scénář a životopis. V prosinci se zúčastnili audioworkshopu v Českém rozhlase Sever v Ústí nad Labem a pod vedením pana Petra Berana ze svého natáčení zpracovali reportáž. Zakončením projektu bude právě tato slavnostní prezentace, kde se setkají týmy ze všech zapojených škol Šluknovského výběžku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru