Foto: Karlovarský kraj
Zajímavosti

Krušné hory - Společná kandidatura Destinační agentury Krušnohoří, Tourismusverband Erzgebirge a Klubu českých turistů spojená s kvalitní prezentací Krušných hor zaznamenala velký úspěch.

Na výročním zasedání Evropské turistické asociace EWV bylo rozhodnuto o přidělení mezinárodní akce EURORANDO 2026 do Krušných hor. Stalo se tak v polském městě Iława koncem září.

„Od počátku činnosti Destinační agentury Krušnohoří se snažíme o intenzívní spolupráci s našimi partnery na německé straně Krušných hor. Nyní tato společná aktivita přináší první významný úspěch. Akce pro 4 až 6 tisíc turistů se koná jednou za 5 let a v Krušných horách proběhne v září 2026 poprvé v historii na území dvou států najednou,“ upřesnil ředitel Destinační agentury Krušnohoří Štěpán Javůrek.

Samotná akce má kromě diplomatického rozměru také mimořádný ekonomický přínos pro celý region. Několik tisíc turistů bude po celý týden vyrážet objevovat krásy hor v bližším i vzdálenějším okolí, všichni účastníci budou v území také ubytováni. Celkový odhadovaný úhrn utracených finančních prostředků v oblasti cestovního ruchu v regionu se pohybuje v řádu 30 až 40 milionů korun. „Naším hlavním úkolem je nyní připravit akci tak, aby se Krušné hory prezentovaly evropským turistům v co nejlepším světle, a také to, aby místní lidé a podnikatelé získali z této akce co nejvyšší ekonomický profit,“ dodal Štěpán Javůrek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru