TOHLE JSTE JEŠTĚ NEVIDĚLI: V pátek se odehraje první utkání CombatBallu. Co je to za nový sport?
ILUSTRAČNÍ FOTO: CC0
Zajímavosti

Chomutov – Běžně se za basketbalovým míčem ženou v Městské sportovní hale basketbaloví Levharti. V pátek ale půjde o úplně jinou podívanou. Diváci se budou moci seznámit s novým sportem, tzv. CombatBallem. K tomu půjde o charitativní akci.

Co je CombatBall vysvětlil pořadatel akce Denis Mertl: „Jde o spojení prvků z basketballu, zápasu a rugby, takže pro diváky opravdu zajímavá podívaná. Jako při basketbalu je úkolem týmu dát s basketbalovým míčem koš. Jenže se nedribluje a na podlaze jsou položené žíněnky. Kromě přímých úderů je povolen kontakt hráčů. Nejčastěji se využívá stržení protivníka."

Ve světě nabývá CombatBall popularitě, ve Skandinávii a na východě už fungují ligy. „Populární je to také velmi v Americe, hraje se na Slovensku, v Německu či Polsku. U nás se týmy rekrutují hlavně tam, kde jsou oddíly zápasníků. Takže se s CombatBallem můžete setkat v Praze, Havlíčkově Brodě, Krnově či ve Spořicích," dodal Denis Mertl.

V Chomutově je CombatBall využíván jako součást rozcvičky při tréninku zápasníků, sportovcům se ale natolik zalíbil, že si chodí zahrát v neděli. „Rád bych, aby se v Chomutově zařadil CombatBall mezi ostatní běžné sporty a mohli jsme jej rozvíjet," podotkl Mertl.

Na páteční podívanou lákají i zvučná jména. Chybět nebude například basketbalista A týmu Levhartů Marek Dolanský. Ani řada reprezentantů ze světa zápasnického sportu, včetně benjamínka Jáchyma Zajačika. Jednotlivé medailonky hráčů pátečního zápasu můžete zhlédnout na Instagramu Combat_ball. Podívat se můžete ZDE.

Sportovně charitativní akce začíná v Městské hale Chomutov v pátek 28. dubna v 17 hodin. Vstupné je dobrovolné a celé poputuje na podporu Dětského nadačního fondu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru