Odstartoval 11. ročník TECHNODAYS. Má přilákat děti k technickým oborům
Foto: SPZ Triangle, p. o.
Zajímavosti

Chomutov/Žatec – Krajská zastupitelka a předsedkyně výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zdenka Vachková včera slavnostně v 10 hod. zahájila v Městském divadle Chomutov již 11. ročník prezentačního veletrhu domácích i zahraničních firem s technickými obory a řemesly, známý pod názvem TECHNODAYS, určený zejména pro žáky základních a středních škol z Chomutova a okolí, jejich rodiče, kariérní a výchovné poradce žáků, odborný pedagogický personál i širokou veřejnost.

Třídenní TECHNODAYS se konají pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Jana Schillera, Ministerstva průmyslu a obchodu ČR, Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, Hospodářské komory ČR a primátora Statutárního města Chomutov. Veletrh tradičně pořádá Okresní hospodářská komora Chomutov. V krajském měřítku se jedná o výjimečný motivační prostor pro společné setkání žáků, jejich rodičů, zástupců středních a vysokých škol a firem, které praktickou ukázkou vědních disciplín, výrobků a inovací podtrhují výzvu k tomu, že studovat technické obory je více než v kurzu se zajištěnou profesní perspektivou v budoucnu.

Mezi vystavujícími nechybějí firmy Solar Turbines EAME s.r.o., Yanfeng International Automotive Technology Czechia s.r.o., ZF Chassis Systems Žatec s.r.o. a Nexen Tire Europe s.r.o., které výrobou podnikají ve Strategické průmyslové zóně Triangle. Z partnerských škol SPZ Triangle, příspěvkové organizace Střední škola technická, gastronomická a automobilní, Chomutov, příspěvková organizace a Střední průmyslová škola elektrotechnická a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků, spol. s.r.o., Žatec.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru