Děti z Děčínska poznávají region a malují obrázky do cyklomapy Děčínsko dětem
Foto: CBS nakladatelství
Zajímavosti

Děčín - Nechte se ohromit krásami ukrytými v městě zvaném Děčín, propadněte kouzlu nádherné zámecké terasy plné krásných růží a prozkoumejte jeho okolí. Poznejte region formou oblíbené cykloturistiky, společně s nově připravovanou cyklomapou Děčínsko dětem, která se postará o to, aby se cykloturistika pro Vaše ratolesti i Vás samotné stála zábavnou a nezapomenutelnou.

„Ručně malované mapy vyrábíme už 20 let. Podařilo se nám vyrobit originální mapová díla pro každý jeden český region. V druhých vydáních těchto map jsme chtěli oslovit především ty, kterým se malované mapy líbí nejvíc. A to jsou děti. Proto v každém regionu spolupracujeme s uměleckými školami a dáváme prostor malým malířům, aby se mohli realizovat a následně vidět své malby v hotovém díle. Mottem této edice je Mapy tvořené dětmi, pro děti,“ přibližuje jeden z autorů myšlenky Milan Paprčka.

Jedná se o region, který láká nejen krásou a možnostmi využití města Děčín, ale i nádhernou přírodou v jeho okolí. ,,Děčín je město, které Vám nabídne nádherný zámek s okouzlující zámeckou zahradou, jejíž dominantou je překrásná Růžová zahrada. Pro odvážné se hned naproti zámku nachází Pastýřská stěna, která nabízí nejdelší ferratu v České republice a především jedinou, která se nachází v centru města. Dále se Vám představí historické tzv. Děčínské mosty a Vaši pozornost jistě zaujme i barokní kostel sv. Václava a Blažeje, vedle kterého se nachází krásná kaple Panny Marie Pomocné. Pro milovníky turistiky je zde například rozhledna Velký Chlum, Skanzen Zubrnice, kde se nachází muzeum lidové architektury anebo samotná děčínská Zoo. A pokud si potrpíte na čistou a krásnou chráněnou krajinnou oblast okouzlí Vás Labské pískovce, jejichž součástí je Národní park České Švýcarsko a Tiské stěny. Vyrazit můžete například i na krásný zámek Benešov nad Ploučnicí, který se jako jediný prezentuje ukázkou architektury z tzv. saské renesance anebo Vás očarují nádherné pohledy do krajiny z Vyhlídky Belvedér nebo Rozhledny na Sokolím vrchu,“ popisuje region Martina Ondrášková z CBS Nakladatelství, která propojuje představy měst a obcí s nápady dětí, které se podílejí na tvorbě cyklomapy, a zároveň tím rozšiřuje jejich poznání vlastního okolí.

,,Všechna tato krásná místa a mnohé další najdete v cyklomapě Děčínsko dětem, díky které si v této nádherné oblasti mohou děti samy naplánovat výlet s návštěvou míst, která je budou bavit,“ doplňuje Martina Ondrášková z CBS Nakladatelství.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru