Okolí Mlýnků se rozrostlo o nové interaktivní vodní prvky. Co všechno tu najdete?
Zdroj: www.ceska-kamenice.cz
Zajímavosti

Česká Kamenice - Dalším bodem projektu Rozvoj infrastruktury cestovního ruchu na Českokamenicku, jsou nově vystavěné interaktivní vodní prvky. Jejich výstavba byla dokončena v polovině října a jedná se o soustavu korýtek, mlýnků, stavidel a vodního dopravníku. Tyto herní prvky jsou volně rozmístěny na toku potůčku u Mlýnků a děti se tak mohou těšit na spoustu vodní zábavy.

V nejvyšším bodě soustavy je vystavěna vodní pumpa, díky které voda může dále pokračovat do vodních žlabů, korýtek a vodních přepravníků, které na sebe navazují a děti si tak mohou v praxi vyzkoušet, jak se tento živel chová v rozmanitých situacích a pozorovat jeho chování. Mohou vodu čerpat, přepravovat, zastavovat či usměrňovat.

V nejbližší době v místě proběhnou ještě různé terénní úpravy a budou doplněny lávky či přemostění tak, aby bylo dětem umožněno se v místě pohybovat co nejpraktičtěji a zároveň bezpečně. Na jaře bude k vodním prvkům přistavěn ještě vodní přívoz, který bude umístěn na zdejším rybníku.

Jelikož nám pomalu začíná zima, vodní pumpu bohužel nebude možné přes zimní sezónu využívat kvůli riziku zamrznutí. I tak se ale určitě přijďte na novinku podívat a vodu si zkuste napustit alespoň pomocí plecháčků. A od jara na děti čeká spousta cachtání a zábavy!

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru