V tomhle městě v Ústeckém kraji mají zajímavou mladou tradici. Mávají vlajkami na komínech
Mávání vlajkami na komínech. Foto: město Žatec
Zajímavosti

Žatec - Mávání vlajkami z chmelařských budov v Žatci se stává tradicí, která souvisí s oslavami výročí vzniku samostatného Československa.

Dalším smyslem oblíbené akce, jež začala v roce 2013, je ale také zdůraznění chmelařské tradice Žatce a jeho okolí a upozornění na nominaci Žatecké chmelařské krajiny na Seznam světového dědictví.

V této souvislosti probíhá projekt zkoumající chmelařské komíny v Žatci a Svaz českých komínářů, jenž se podílí na tomto vědeckém průzkumu, se už tradičně zapojuje také do mávání vlajkami na chmelařských komínech. Dnes se české státní vlajky v poledně objevily na šesti ze tří desítek dochovaných komínů.

Součástí akce byl minulý týden i workshop o průzkumu komínů. Veřejnost se mohla dozvědět víc podrobností díky komentovaným prohlídkám Pražského předměstí s jeho chmelařskými sklady a sušárnami, k nimž patří i právě komíny. S ohledem na nominaci chmelařského Žatecka na seznam UNESCO, se i v příštím roce chystají další akce a projekty.

FOTO

0111komin3

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru