Děčín spouští novou službu pro obyvatele: Platební bránu „Děčíňák.cz“
Zdroj: www.mmdecin.cz
Zajímavosti

Děčín - Město Děčín spouští novou službu obyvatelům města: Platební bránu „Děčíňák.cz“. Každý, kdo má trvalý pobyt v Děčíně, případně mimoděčínští občané, díky ní za pár vteřin zjistí, kolik peněz dluží městu. Rovnou mohou svůj dluh/nedoplatek také uhradit, a to z pohodlí domova. Zabere to jen několik vteřin.

„Služba je koncipována tak, že si lidé na platebním portálu www.decinak.cz prostřednictvím čísla svého občanského průkazu či pasu hned a snadno zjistí své závazky vůči městu. Není potřeba žádná registrace, žádné přihlášení,“ popisuje autor nového systému Martin Strnad, koordinátor Smart City a informačních projektů děčínského magistrátu.

Po zadání identifikace platební brána bleskově prověří veškeré možné platby vůči městu, například poplatek za odpad, psa či přestupky.

Celkem se jedná o 305 druhů různých poplatků. Poté se vám zobrazí, kolik – a za co – městu dlužíte, a to včetně toho, kolik případně dluží i vaše děti. Pomocí své platební karty či Apple Pay nebo Google Pay pak dluh uhradíte. Dokonce si můžete sami nastavit jeho výšku a uhradit ho postupně dle vašich finančních možností.

„Pokud člověk zaplatí tímto způsobem, nebude mu již zaslána složenka a výzva k uhrazení poplatku. Město Děčín tím ušetří značné finanční prostředky za tisk a zaslání složenek. Pro občany města to znamená velké ulehčení,“ dodává Martin Strnad s tím, že je v plánu novou službu na portálu www.decinak.cz rozvíjet. V budoucnu zde například lidé uvidí nejen své dluhy, ale i budoucí poplatky, které je třeba uhradit.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru