Lanovka na Komáří vížku je od soboty v provozu
Foto: Archiv MÚ
Zajímavosti

Krupka – Lanová dráha v Krupce je podle informací provozovatele, společnosti Sport Krupka, od soboty 30. ledna znovu v provozu. Přestože většina lanovek skončila a stojí.

Opatření vlády sice zakazuje provoz lyžařských vleků a lanových drah, ovšem s výjimkou využití lanových drah pro zajištění občanské dopravní obslužnosti v rámci veřejných služeb. A tato výjimka se týká i krupské lanovky. Cestující ale musí dodržovat rozestupy a nošení roušek v prostoru stanice.

Dvousedačková lanovka dopravuje turisty z města na vrchol Komáří vížky. Jezdí denně od 8.30-16.30 hodin, přičemž odjezd je v každou půlhodinu. Jízda trvá čtvrt hodiny. Cena za jízdné pro dospělého je 140 korun a jízdenka i se zpátečním jízdným stojí 210 korun. Za dětské jízdné zaplatí rodiče pro potomky ve věku od 5-10 let 100 korun a se zpátečním jízdným 150 korun. Restaurace Komáří Vížka nabízí prodej teplých nápojů přes okénko.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru