Premiérový Běh na Červeném vrchu si nenechali ujít ani místní. Známe jeho výsledky
Foto: Konkordia Děčín
Zajímavosti

Děčín - V rámci běžeckého seriálu Modrá stuha, který pořádá pravidelně KONKORDIA Děčín byl i letos představen další zajímavý běžecký okruh. Běžci se poslední prázdninový čtvrtek představili na Běhu u Červeného vrchu.

Další novinkou tohoto závodu byla i vypsaná kategorie pro domácí běžce ze čtvrti Jalůvčí, které bylo centrem závodu. Bylo potěšitelné, že se tato čtvrť nedala zahanbit a do závodu vyslala své reprezentanty.

0209zavoddc2

Foto: Konkordia Děčín

Těsně před závodem se prostorem přehnala dešťové přeháňka, která alespoň částečně 54 závodníkům zpříjemnila horkost letního dne. Trať v délce 7,2 km (kategorie domácích z Jalůvčí běžela polovinu – 1 okruh) však byla co do profilu velice náročná a tak veškeré zásoby pitného režimu vyšly tak - tak. Přesto se trať líbila a je předpoklad, že i do dalšího ročníku zůstane v portfoliu seriálu Modré stuhy.

0209zavoddc3

Nejlepší závodníci - kategorie muži. Foto: Konkordia Děčín

Nyní však k výsledkům. Absolutním vítězem se stal reprezentant VitaSport.cz Jiří VLČEK, před domácím závodníkem Matějem BURDOU a aktuálně vedoucím závodníkem celého seriálu Modré stuhy Josefem NOVOTNÝM z ASK Děčín. Mezi ženami jasně dominovala domácí závodnice KONKORDIA Děčín a úspěšná české reprezentantka v orientačním biatlonu Adéla HAVLOVÁ, druhé místo mezi ženami patřilo vítězce žen 40+ Janě BARTÁKOVÉ a třetí byla Lenka BERROUCHE z USK Provod Ústí n.L. Z domácích závodníků z Jalůvčí se stal nejúspěšnějším mužem Jonáš KOSTKUBA a ženou Vladimíra MARŠÁLKOVÁ.

0209zavoddc4

Nejlepší závodníci - kategorie ženy. Foto: Konkordia Děčín

Závod proběhl bez nejmenších problémů a před závodníky je již poslední závod letošního seriálu MODRÉ STUHY, kterým bude začátkem října Podzimní kros na Sokolím vrchu. V některých kategoriích je o vítězích takřka jasno, ale v některých se bude bojovat do posledního umístění. Pořadatelé z KONKORDIA Děčín vás tedy zvou 9.října od 17.00 k rozhledně na Sokolím vrchu v Dobrné, kde bude celý letošní ročník vyvrcholí. Již nyní můžete využít on-line přihláškový systém KONKORDIA Děčín ZDE a přihlásit se do této výzvy.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru