VIDEO: Za teplých večerů lezou do bytů tihle obři a straší obyvatele. Nebojte se jich!
Kobylka zelená. Foto: e-deniky.cz
Zajímavosti

Ústecký kraj – Bydlení v korunách stromů mohou za teplých letních nocí, které panovaly v končícím týdnu, vyměnit za pobyt v bytech kobylky zelené. Nejednoho obyvatele potom mohou pěkně vyděsit. Aby, jsou to pořádní obři. Jinak jsou ale pro člověka neškodní.

Letošek kobylkám přál, teplých nocí, kdy jsou tito tvorové aktivnější, bylo požehnaně. A tak se jich i víc zatoulalo do bytů. Jejich domovem jsou totiž koruny stromů, a to i ve městech. Po fasádách proto mohou vyšplhat až k otevřeným oknům.

"Tyto kobylky jsou dravé, ale většinou neškodné. Nedokážou totiž prokousnout kůži ani na těch nejzranitelnějších místech, třeba mezi prsty na rukou," uvádí například v Lidovkách entomolog Lukáš Spitzer. Malé nymfy loví mšice, velké nymfy a dospělí jedinci loví různý větší hmyz. Jídelníček si zpestřují rostlinnými částmi.

Pokud se u vás tento zhruba čtyřcentimetrový tvor objeví, neubližujte mu. Chyťte ho třeba do zavařovací sklenice a vypusťte z okna. Nebojte, nic se mu nestane, umí létat.

https://www.youtube.com/watch?v=XUImftfFk1E

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru