Zajděte se podívat na nově zrekonstruovanou radnici. Den otevřených dveří bude včetně komentovaných prohlídek
Zdroj: www.mesto-sluknov.cz
Zajímavosti

Šluknov - Město Šluknov zrekonstruovalo v letech 2017 - 2018 v rámci komplexní rekonstrukce šluknovskou radnici, která byla v závěru roku 2018 zkolaudována a také nově vybavena.

Celý proces od zadávací studie, projektové dokumentace, přes výběrové řízení na zhotovitele, stavební povolení až po vlastní realizaci a dokončení však trval téměř sedm let. V novodobé historii města se jednalo teprve o druhou takto rozsáhlou investiční akci v celkovém nákladu téměř 40 mil. Kč, po rekonstrukci Šluknovského zámku před deseti lety. Všichni úředníci se museli z radnice vystěhovat a více než rok a půl pracovali z náhradních prostor městské ubytovny.

1401radnice2

Dnes již historická budova novodobé šluknovské radnice, jejíž základní kámen byl položen v roce 1841, neboť po velkém požáru města v roce 1838 shořela původní dřevěná radnice, slouží opět veřejnosti. Radnice dnes splňuje všechny nároky na veřejnou budovu, vč. bezbariérovosti, využity byly nově i původní prostory, takže se podařilo sestěhovat všechny úředníky, vč. městské policie, do této jedné budovy a nemusí tak úřadovat z detašovaných pracovišť, nově je objekt rovněž vybaven moderními technologiemi a lepším zázemím pro občany a návštěvníky (recepce, nová čekárna, wc pro veřejnost apod.).

1401radnice3

Šluknovská radnice pořádá ve středu 16. ledna 2019 v době od 8:00 do 11:00 a od 13:00 do 19:00 hodin den otevřených dveří s komentovanými prohlídkami všech prostor a srdečně zve veřejnost k její návštěvě. Připravena bude i výstava fotografií z průběhu rekonstrukce. Návštěvníci se v rámci prohlídek dozví zajímavé informace z průběhu rekonstrukce i vlastního fungování radnice.

1401radnice4

4x foto zdroj: Zdroj: www.mesto-sluknov.cz

Autor: Ivana Lukešová, tajemnice Městského úřadu Šluknov

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru