ČR - Společnost Lidl stáhla z prodeje jednu šarži výrobku hovězí tatarák vyráběného polskou společností Przemyslu Miesnego Biernacki Sp. Z o.o. Jde o preventivní opatření, výrobek by mohl být kontaminován.

Lidl o tom informuje na svých prodejnách i internetových stránkách. Jde o „Biernacki“ Hovězí tatarák 200g, číslo šarže 03218218, datum spotřeby 03.09.2018 a 05.09.2018.

„Není vyloučeno, že i přes kontrolu každé jednotlivé šarže v akreditované laboratoři, by výše uvedený výrobek mohl být kontaminován bakterií rodu Salmonella. Bakterie rodu Salmonella může způsobit vážné onemocnění zažívacího ústrojí (salmonelózu) projevující se nevolností, průjmem a zvracením. Určité skupiny lidí (těhotné ženy, malé děti, staří lidé a osoby se sníženou imunitou) mohou mít těžký průběh onemocnění. Z tohoto důvodu je spotřebitelům doporučeno informaci brát vážně a uvedený výrobek nekonzumovat,“ uvádí společnost Lidl.

Z důvodu důsledné ochrany spotřebitelů společnost Lidl Česká republika ihned reagovala stažením výrobku z prodeje. V případě, že jste uvedený výrobek zakoupili, můžete jej vrátit do jakékoli prodejny Lidl. Peníze vám budou vráceny i bez předložení pokladního dokladu.

Ostatní výrobky prodávané v prodejnách Lidl, včetně výrobků dodavatele Zaklad Premyslu Miesnego Biernacki Sp. Z o.o., nejsou tímto opatřením dotčeny.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru