V ústecké nemocnici bude babybox nové generace! V kraji už zachránily 16 dětí
Zde bude nový babybox.
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Ve čtvrtek 26. října instaluje výrobce v ústecké Masarykově nemocnici babybox nové generace, který zamění původní bedýnku, jež zde sloužila od roku 2009 a pomohla šesti dětem.

„Původní babybox byl již technicky poněkud de mode, a tak jsme jej s pomocí hlavního dárce Nadace Komerční banky – JISTOTA, a. s. (poskytla korunky už v roce 2009) zaměnili za nový. Bude instalován na jiném místě,“ říká Ludvík Hess, otec babyboxů u nás.

Nový babybox je zhotovený z antikorového plechu, jeho dvoukřídlá dvířka se otvírají automaticky a po vložení děťátka a aktivaci senzoru se zcela samočinně zavřou. Ručičky či nožičky děťátka jsou chráněny proti kolizi s dvířky fotobuňkami. Vnitřní prostor bedýnky je klimatizován. Babybox je opatřen náhradním zdrojem energie a napojen mnohonásobně jištěnou signalizací na stálou službu a na mobilní telefony.

K 13. říjnu letošního roku je v České republice zřízeno 71 babyboxů, jejich dvířky prošlo 160 dětí, jedenáct v roce 2017. Zatím poslední je holčička Andrea odložená 13. října v krnovské nemocnici. Umístění babyboxů najdete na tomto webu.

Babyboxy a počty zachráněných dětí

  • Kadaň – 2
  • Chomutov – 1
  • Teplice – 2
  • Ústí nad Labem – 6
  • Litoměřice – 0
  • Děčín – 1
  • Most – 4

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru