Foto: město Žatec
Děčín

Žatec – Na Středním odborném učilišti a Střední odborné škole SČMSD Žatec skončil 14. ročník Žateckého cupu. V barmanské soutěži žáci pořádající školy v úterý 7. května vybojovali vedle dalších výborných umístění hlavně jedno prvenství, jedno druhé a jedno čtvrté místo.

Tradiční soutěž měla letos poněkud neobvyklý průběh, neboť v oblasti srážkového stínu celé dopoledne pršelo. Díky operativnímu rozhodnutí Chrámu Chmele a Piva se tak celé klání pro desítky dětí z hotelových škol celé republiky přesunulo z venkovních prostor Restaurace U Orloje do krytého informačního centra chrámu. Omezené místo pak během dopoledne ještě víc zaplnili žáci děčínské školy, která se žatecké soutěže zúčastnila poprvé – a desítky studentů přijely fandit a navštívit Žatec, jenž se loni dostal na prestižní seznam světových památek se značkou UNESCO.

Všechny účastníky na úvod pozdravili ředitelka pořádající školy SOU a SOŠ SČMSD Stanislava Sajdlvová a za město Žatec starosta Radim Laibl. Za organizátory z České barmanské asociace soutěžící mimo jiné přivítal i Martin Vogeltanz z Plzně, čerstvý mistr světa ve výrobě nealkoholických drinků.

Právě výroba drinků byla jednou ze tří soutěžních disciplín Žateckého cupu. Vzhledem k místu konání je podmínkou při výrobě koktejlu použití místního piva. Míchání nápoje se nejvíc povedlo domácí Michaele Vlkové, jež disciplínu s více než dvěma desítkami soutěžících vyhrála!

Spokojená s průběhem nakonec nebyla jen ona, ale i její spolužáci a vůbec všichni účastníci. Jednak nezmokli pod širým nebem, kde se jinak soutěž koná, jednak poznali vnitřní prostory hlavní turistické atrakce Žatce a mohli v ní poměřit své barmanské dovednosti.

 

Z výsledků Žateckého cupu 2024

Junior Mistr kávy CBA (příprava kávy):

  • 1. Laura Pesselová, Hotelová škola Plzeň

Junior Beer Competition CBA (točení piva):

  • 1. Viktória Skočovská, SŠ Brno

Junior Coctail Competition CBA (příprava drinků s použitím žateckého piva):

  • 1. Michale Vlková, SOU a SOŠ SČMSD Žatec
  • 2. Matěj Sedmera, SŠ Brno
  • 3. Sára Šmerdová, SŠ Brno. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru