Požár nakladače v Bílině: Foto: HZS Ústeckého kraje
Děčín

Ústecký kraj - V průběhu víkendu hasiči na území Ústeckého kraje zasahovali u 60 událostí. Častým typem události byla záchrana osob a zvířat. K tomuto druhu zásahu vyjížděli celkem ve 12 případech.

V sobotu ráno začali příslušníci CHS Děčín tím, že pomocí hydraulického rozpínáku vysvobodili srnu uvízlou v plotě. V sobotu pozdě večer byli zase hasiči z CHS Most povoláni do Bělušic k záchraně psa uvízlého v balících slámy. Během zásahu si však pejsek našel cestu ven sám. Hezké počasí vylákalo v neděli do přírody i dvounohé výletníky, a tak krátce po poledni vyjížděla lezecká skupina hasičů na pomoc ženě, které došly síly 15 metrů pod vrcholem ferraty ve Vaňově.

Foto: HZS Ústeckého kraje

Celkem v 19 případech vyjížděli hasiči k technickým zásahům, odstraňovali popadané stromy, transportovali pacienty a otevírali uzavřené prostory.

Ze sedmi požárů, které do nedělního večera uhasili, způsobil největší škodu požár malého nakladače v Bílině, a to i přesto, že jednotka HS Bílina dokázala dostat plameny pod kontrolu do 7 minut od vyhlášení poplachu.

Foto: HZS Ústeckého kraje

K nejzávažnější dopravní nehodě tohoto víkendu došlo v sobotu večer. Na 27 km dálnice D8 ve směru na Prahu se srazil osobní automobil s dodávkou, nehoda si vyžádala zranění 3 osob a doprava byla ve směru na Prahu hodinu zastavena, hasiči ze stanice Roudnice n/L provedli asanaci uniklých provozních kapalin a odklidili trosky. Do nedělního večera vyjížděli celkem ke 4 nehodám.

Foto: HZS Ústeckého kraje

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru