Ilustrační foto
Děčín

Děčínsko - V prostorách okrasné zahrady Věznice Bělušice byl slavnostně zahájen Yellow Ribbon Run 2024 - Běh se Žlutou stužkou. Projekt Yellow Ribbon má za cíl šířit osvětu o práci s vězněnými osobami a jejich obtížném začleňování do společnosti po výkonu trestu.

Navazuje na odborné zacházení v průběhu výkonu trestu a vytváří prostředí, ve kterém dochází k propojování osob ve výkonu trestu, či osob s trestní minulosti, jejich rodin a širší komunity, a tím přispívá k obnově trestnou činností narušených vztahů.
Letošní ročník běhu je tematicky věnovaný tátům s trestní minulostí, primárně rodičům, kteří chtějí znovu navázat vztah se svými dětmi a pracovat na sobě. Patronkou dětí se žlutou služkou  tzv. neviditelných obětí trestných činů je moderátorka Barbora Černošková, která se zahájení i běhu zúčastnila.

Gabriela Slováková, ředitelka odboru trestní politiky Ministerstvo spravedlnosti České republiky, která je zároveň iniciátorkou Yellow Ribbon Run v ČR, ve své úvodní řeči uvedla, "že již obléknout si triko se žlutou stužkou, je pro nás signálem toho, že běžci ve výkonu trestu chtějí zvládnout složité životní období, najít si zaměstnání a vrátit se k rodině." První letošní běh v délce 2 km neformálně odstartoval ředitel Věznice Bělušice Ondřej Kroupa. Mezi prvními běžci   byli zástupci neziskových organizací a státní správy, MSp ČR v čele s náměstkem ministra Karlem Dvořákem.   

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru